123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Led verlichting verplicht voor bedrijven per 1 juli 2020

Blog Led verlichting verplicht

Per 1 juli 2020 mogen bedrijven enkel nog led verlichting gebruiken op de werkvloer. Dit is de conclusie uit de motie van GroenLinks en het CDA, aangenomen door de Tweede Kamer in november 2018.

 

De motie van Tom van der Lee (GroenLinks) en Agnes Mulder (CDA) bevatte het volgende:

'constaterende dat de verplichting van led verlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van led verlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend led verlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar led verlichting in haar gebouwen en installaties.'

Bron

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Als u op dit moment in uw bedrijf nog gebruikmaakt van conventionele gloei, halogeen, of TL lampen, dan is het de bedoeling dat u deze lampen zo snel mogelijk, dus vóór 1 juli 2020, vervangt voor led lampen. De motie geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen in Nederland. Of het nu om een kantoorpand, magazijn, werkplaats, school, showroom of winkel gaat, ieder bedrijf mag vanaf 1 juli 2020 alleen nog maar led verlichting gebruiken.

Voordelen van overstappen naar led verlichting:

Overstappen naar led lampen is natuurlijk een grote investering, maar dit is een investering die uw bedrijf alleen maar ten goede zal komen. Afhankelijk van de toepassing van de led lampen zal de investering zich snel terugverdienen.

 

Rekenvoorbeeld: Uw verbruik/besparing per jaar

Stel u gaat conventionele TL buizen van 72W vervangen voor 10 Pro High Lumen UGR19 led panelen van 36W. In een kantoorruimte staan de led lampen ongeveer 8 uur per dag aan. Dit komt uit op 2920 branduren per jaar. De gemiddelde prijs per kWh is € 0,21. 

 
Verbruik Stroomkosten CO2 SO2
1 lamp per jaar
1 TL buis 210,24 kWh € 45,20 119,00 kg 89 gr
1 led paneel 105,12 kWh € 22,60 59,50 kg 45 gr
10 lampen per jaar
10 TL buizen 2.102,40 kWh € 452,02 1.189,96 kg 894 gr
10 led panelen 1.051,20 kWh € 226,01 594,98 kg 447 gr
Besparing
per jaar:
1.051,20 kWh € 226,01 594,98 kg 447 gr

Buiten beschouwing:
- Verbruik van voorschakelapparaat (VSA) bij conventionele TL/PL verlichting
- Verbruik starter bij conventionele TL verlichting
- Installatiekosten bij vervanging


10 x Pro High Lumen UGR19 led panelen 30x120 cm 4000K bij 123led.nl = € 449,50 (incl. btw)
Na 2 jaar heeft u de investering al terugverdiend.

 

Los van deze nieuwe regelgeving is aandacht besteden aan goede verlichting op de werkvloer sowieso cruciaal. Het is namelijk niet alleen zo dat led lampen een langere levensduur hebben en minder stroom verbruiken, ook voor uw personeel is het van groot belang dat zij kunnen werken onder de juiste verlichting. We brengen bijna het grootste gedeelte van de dag door op onze werkplek. Goed zicht is belangrijk om de werkzaamheden goed en efficiënt te kunnen uitvoeren, maar ook om de veiligheid van werknemers te kunnen waarborgen.

 
Voor:
Conventionele TL buizen
(warm wit 3000K)
Na:
Led panelen 30x120 cm
Pro High Lumen UGR19 (helder wit 4000K) 
 

De belangrijkste voordelen van led verlichting op een rij:
 Energiebesparing
 Lagere (onderhouds)kosten
 Verhogen van de productiviteit
 Beter concentratievermogen
 Minder kans op ongelukken

Mogelijkheden voor subsidie

Led verlichting toepassen in uw bedrijf zorgt voor een hoop kosten waar u waarschijnlijk niet op heeft gerekend. Om de overstap extra te stimuleren is het mogelijk om (deels) subsidie te krijgen vanuit de overheid. De regeling is vooral bedoeld voor ondernemers met een winstoogmerk. Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u namelijk in energiebesparende bedrijfsmiddelen én duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA) zodat u kunt zien of u daarvoor in aanmerking komt.

Uit welke led lampen kunt u kiezen?

Tegenwoordig is er voor iedere traditionele lichtbron een led vervanger. Qua techniek is er dan ook eigenlijk geen reden meer om niet over te stappen. Er is tegenwoordig zelfs led verlichting waarbij de kleur of intensiteit kan worden ingesteld. Voor vrijwel iedere situatie in uw bedrijf is het nu mogelijk om led lampen te gebruiken. U kunt bij een systeemplafond bijvoorbeeld uw TL armaturen vervangen door led panelen of in plaats van ouderwetse TL buizen in een magazijn nu kiezen voor led TL buizen of led High Bay lampen.

Wanneer u de nieuwe led lampen gebruikt in combinatie met tijdschakelaars, dimmers of bewegingssensoren kan de energiebesparing aanzienlijk oplopen. Er zijn diverse mogelijkheden. Maar welke lampen zijn nu precies geschikt voor uw bedrijf? En hoeveel heeft u er dan nodig? In deze blog zetten we dit voor u op een rijtje.

Bestel uw led bedrijfsverlichting bij 123led.nl

Led panelen Led High Bay Led TL buizen
  • Voor systeemplafond
  • Ook zwevende installatie
  • Meerdere lichtkleuren
Led High Bay
  • Hoge lichtopbrengst
  • 3 lichtkleuren
  • Ook dimbare variant
Led TL buizen
  • Verschillende afmetingen
  • Voor diverse armaturen
  • Verschillende lichtkleuren
Heeft u grote aantallen nodig?
Vrijblijvend offerte aanvragen

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!