123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

PL-C fitting

Led lamp met PL-C fitting kopen?

In ons assortiment PL-C lampen vindt u diverse fittingen, herkenbaar door aan het uiteinde een blok met daaraan een aantal pinnen. Dit type led lamp wordt voornamelijk gebruikt als downlighting in openbare ruimtes en gangen. Bij ons bestelt u deze led lampen met PL-C fitting van Philips of Bailey.

1 - 0 van 0

PL-C fitting

Bestel een voordelige led lamp met PL-C fitting


Bij ons in het assortiment vindt u led lampen met zes verschillende PL-C fittingen van het Merk Philips of Bailey. Hieronder lichten wij graag ons assortiment toe.

Kenmerken van een PL-C led lamp

Een PL-C led lamp bevat meerdere kenmerken. U kunt de led lamp bijvoorbeeld herkennen aan zijn langwerpige buis vorm. Daarnaast zijn deze PL-C led lampen vaak 10 of 20 cm. Deze lampen kenmerken zich verder door een blok dat aan de buis vast zit. Deze blokken van de lampen hebben verschillende pinnen, wat gelijk staat aan de verschillende fittingen.

 

De PL-C lampen worden veelal binnen gebruikt als onder andere bedrijfsverlichting voor ruimtes zoals openbare ruimtes, gangen, entrees en sanitaire ruimtes. Het is eenvoudig om deze te vervangen. Zorg er eerst voor dat de stroom is uitgeschakeld. Vervolgens dient u uw eventuele huidige lamp uit het armatuur te halen en de PL-C lamp in het armatuur te klikken. Vergeet niet de schijnrichting in te stellen met de draaibare eindkappen/blokken die aan de buis vastzitten.

PL-C led lamp fittingen

Wij verkopen onder andere led lampen met een G24D-1 fitting . Deze hebben een kleurtemperatuur van 3000K en 4000K. Verder komen de G24D-1 led lampen met 475 of 500 lumen en beschikken ze over 4.5W, vervangend voor de ouderwetse 13W lichtbron.

 

Verder hebben wij ook G24D-2 fitting led lampen. Deze led lampen zijn 2-pins lampen en van Philips en beschikken over een Wattage van 6.5W, ook wel een vervanger van de 18W lamp. Verder hebben ze een levensduur van 30.000 uur en komen ze met een maximale lichtopbrengst van 650 of 700 lumen en een kleurentemperatuur van 3000K of 4000K.

 

Daarnaast verkopen wij ook PL-C led lampen met een G24D-3 fitting. Deze 2-pins led lampen hebben een wattage van 8.5W en een kleurtemperatuur van 3000K of 4000K. Verder hebben ze een levensduur van 30.000 branduren en blijven ze werken bij temperaturen van -20°C tot 35°C.

 

Naast de D fittingen verkopen wij ook G24Q fittingen. De G24Q-1 led lamp van Bailey is een 4-pins led lamp waarmee u €7,80 aan energie bespaard op jaarbasis, op basis van 3 branduren per dag. Deze led lamp heeft verder een lichtopbrengst van 420 lumen. Tot slot beschikt deze led lamp over 6W. Bij de Philips G24Q-1 led lampen heeft u de keuze uit óf 3000K en 475 lumen óf 4000K en 500 lumen. Beide lampen beschikken over 4.5W en hebben 50.000 schakelcycli.

 

De G24Q-2 led lampen van Philips hebben een lichthoek van 120° en dienen als de moderne en meer efficiëntere vervanger van de traditionele fluorescentielampen. Bespaar 70% energie en profiteer van de helder witte kleur (4000K) van de eerste Philips led lamp HF versie met 700 lumen of van de warm witte kleur (3000K) van de tweede G24Q-2 led lamp in ons assortiment met 650 lumen.

 

Tot slot verkopen wij ook G24Q-3 fitting led lampen. De Philips G24Q-3 fitting 4-pins led lampen zijn een HF versie en hebben een levensduur tot 30.000 uur. Hierdoor heeft u er na het ophangen geen omkijken meer naar. Beide lampen zijn onder andere geschikt voor downlighting in openbare ruimtes en gangen. De eerste Philips led lamp in ons assortiment G24Q-3 fitting heeft een kleurtemperatuur van 4000K en 1000 lumen en de tweede led lamp produceert een warm witte kleur (3000K) en heeft 950 lumen .

Wat zijn PL-C HF versie lampen?

Bij sommige led lampen ziet u staan dat het een HF verlichting is. Maar wat betekent dat? HF verlichting is verlichting dat zich kenmerkt door een elektronisch voorschakelapparaat. Zo’n elektronische voorschakelapparaat verbruikt minder energie dan een mechanische of magnetische voorschakelapparaat.

PL-C led lamp vs. PL-C spaarlamp

De PL-C led lamp is de vervanger van de PL-C spaarlamp. De PL-C led variant hebben een lagere wattage, waardoor u al snel tot 70% aan energiekosten bespaard. Verder worden de conventionele PL-C lampen veelal toegepast in binnenruimtes als downlighters. U ziet ze op plekken zoals scholen, winkels, horeca en meer. De PL-C spaarlampen worden gebruikt in ruimtes waar de verlichting voor een langere periode moet branden, zoals in gangen en trappenhuizen. Hierdoor is de conventionele PL-C lamp niet geschikt voor toiletten en andere ruimtes waar de verlichting steeds kort aan en uit moet. Hier heeft de PL-C led lamp geen last van.

 

Een ander voordeel is dat de led verlichting een positief effect heeft op het concentratievermogen van mensen. Dat komt doordat de conventionele PL-C lampen flikkeren, wat niet per se te zien is met het blote oog, maar toch tot snellere vermoeidheid leidt.

 

U kunt uw oude PL-C spaarlamp vervangen door de PL-C led lamp. Het is hiervoor belangrijk om te weten welke fitting u heeft. Er zijn twee varianten, namelijk een 2-pins en een 4-pins variant. De 2-pins werkt op een conventionele voorschakelapparaat (VSA) en de 4-pins werkt op een elektronische VSA. Daarnaast is het ook aan te raden om goed te kijken naar de kleurtemperatuur. Het is geen probleem om uw PL-C spaarlamp te vervangen door een PL-C led lamp met een andere kleurtemperatuur. Houd er wel rekening mee dat de lichtopbrengst van een PL-C led lamp hoger is dan die van een PL-C spaarlamp. Tot slot dienen de wattages van uw oude PL-C lamp en uw nieuwe PL-C overeen te komen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een PL-C lamp?

De PL-C lamp is een lamp die veel wordt gebruikt in binnenruimtes en is gemaakt om langdurig te kunnen branden. Het is het broertje van de bekende PL-L lamp die juist gemaakt is om langdurig buiten te kunnen branden.

Wat is het voordeel van een PL-C led lamp?

Allereerst hebben PL-C led lampen een langere levensduur dan de traditionele PL lampen. Hierdoor hoef je ze minder vaak te vervangen. Daarnaast zijn PL-C led lampen ook een stuk energiezuiniger, waardoor u per jaar geld kunt besparen .

Hoe kan ik aan de pinnen zien welke fitting lamp ik heb?

Heeft u 2 pinnen? Dan heeft u de fitting G24D-1, G24D-2 of G24D-3. Indien u een 4-pins PL-C led lamp heeft, heeft u de G24Q-1, G24Q-2 of de G24Q-3 fitting.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment PL-C lampen of over iets anders? Neem dan gerust contact op met de klantenservice, ze helpen u graag verder.