123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

School verlichting

Led verlichting voor op school

Schoolverlichting

Goede verlichting van de klaslokalen lijkt misschien niet één van de belangrijkste dingen, maar kan wel het verschil maken. Door de keuze voor de juiste verlichting kunnen de werkprestaties van leerlingen aanzienlijk verhoogd worden. Hoe werkt dit? Goede led verlichting zorgt ervoor dat het concentratievermogen stijgt, waardoor de leessnelheid toeneemt en het aantal (slordige) fouten daalt. Investeer dus in goede led lampen, zodat uw leerlingen en leerkrachten het beste uit zichzelf kunnen halen.

Hoe kiest u de juiste verlichting voor op school?

  • Klaslokalen: De voordelen van verlichting voor de schoolprestaties zijn hierboven al genoemd. Een hoger concentratievermogen, hogere leessnelheid en een algehele betere schoolprestatie is wat bereikt kan worden door de juiste lampen in lokalen op te hangen. Helderheid is hierbij een grote stimulerende factor. Voor heldere verlichting in klaslokalen adviseren wij led-panelen of downlighters met een kleurtemperatuur van 4000K.
  • Kantine: In de kantine is het bevorderen van de concentratie niet het belangrijkste doel. Meestal wordt de aula juist gebruikt om een hapje te eten en te ontspannen tussen de lessen door. Warm-witte en sfeervolle verlichting is dan ook ideaal voor deze ruimtes, mede omdat dit een kalmerende werking heeft. Zo kan iedereen helemaal tot rust komen tussen de lessen door, zodat er daarna weer extra hard gewerkt kan worden. Voor de grotere oppervlakte zijn led-panelen of TL-buizen met een kleurtemperatuur van 3000K een goede sfeervolle keus voor optimale verlichting.
  • Hal en gangen: In de gangen is het belangrijk dat er voldoende licht is, omdat er hier vaak geen toegang is tot natuurlijk daglicht. De lampen moeten helder zijn en een goede lichtsterkte hebben. Houd er rekening mee dat gangen al snel een bron van energieverspilling kunnen zijn, omdat hier vaak tussen de lessen door niemand langsloopt, terwijl het heldere licht wel blijft branden. Bewegingsdetectoren registreren daarom de aanwezigheid van een persoon en zorgen ervoor dat het licht alleen gaat schijnen als het nodig is. Led-panelen of downlighters kunnen aangesloten worden op bewegingssensoren. Zo worden de gangen correct verlicht wanneer dat nodig is.
  • Vergaderruimtes: In vergaderruimtes voor docenten is het belangrijk dat de concentratie en productiviteit hoog blijft. Lampen met een heldere lichtkleur zorgen ervoor dat deze doelstellingen worden behaald en dat in vergaderingen het beste resultaat bereikt wordt. Om dit te stimuleren zijn led-panelen of downlighters met een kleurtemperatuur van 4000K de beste keus.

Led panelen voor op school

Led panelen zijn geschikt voor diverse soorten ruimtes en klaslokalen. Door de wisselende afmetingen van de led panelen passen ze in bijna elke ruimte. Zo zijn 60 x 60 cm led panelen een perfecte vervanging voor 4x18W TL-bakken voor in een standaard klaslokaal. Voor grotere klaslokalen, zoals een techniek- of tekenlokaal, zijn de grotere led-panelen van 30 x 120 cm of 60 x 120 cm een betere keuze.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

 

Onderwijsinstellingen komen echter niet in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek. Voor scholen die willen bijdragen aan verduurzaming worden regelmatig vanuit gemeenten en provincies stimuleringsmaatregelen genomen zoals subsidies, fondsen en duurzaamheidsleningen. Voor eventuele subsidies of fondsen kan dus het beste navraag worden gedaan bij uw gemeente of provincie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Schoolverlichting kopen bij 123led.nl

Heeft u vragen over schoolverlichting of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten