123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

School verlichting

Schoolverlichting kopen?

De juiste verlichting op school draagt bij aan een prettige en productieve omgeving en verbetert het concentratievermogen aanzienlijk. In ons assortiment vindt u diverse led panelen, led TL buizen of downlights geschikt voor op een basisschool, middelbare school, hogeschool of universiteit.
 

> Led panelen > Led TL buizen > Led downlights > Led spaarlamp vervangers

Led panelen voor scholen

Led TL buizen voor scholen

Led downlights voor scholen

Led spaarlamp vervangers voor scholen

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan
1 - 0 van 0

Led verlichting voor op school

Schoolverlichting

Goede verlichting van de klaslokalen lijkt misschien niet één van de belangrijkste dingen, maar kan wel het verschil maken. Door de keuze voor de juiste verlichting kunnen de werkprestaties van leerlingen aanzienlijk verhoogd worden. Hoe werkt dit? Goede led verlichting zorgt ervoor dat het concentratievermogen stijgt, waardoor de leessnelheid toeneemt en het aantal (slordige) fouten daalt. Investeer dus in goede led lampen, zodat uw leerlingen en leerkrachten het beste uit zichzelf kunnen halen.

Hoe kiest u de juiste verlichting voor op school?

  • Klaslokalen: De voordelen van verlichting voor de schoolprestaties zijn hierboven al genoemd. Een hoger concentratievermogen, hogere leessnelheid en een algehele betere schoolprestatie is wat bereikt kan worden door de juiste lampen in lokalen op te hangen. Helderheid is hierbij een grote stimulerende factor. Voor heldere verlichting in klaslokalen adviseren wij led-panelen of downlighters met een kleurtemperatuur van 4000K.
  • Kantine: In de kantine is het bevorderen van de concentratie niet het belangrijkste doel. Meestal wordt de aula juist gebruikt om een hapje te eten en te ontspannen tussen de lessen door. Warm-witte en sfeervolle verlichting is dan ook ideaal voor deze ruimtes, mede omdat dit een kalmerende werking heeft. Zo kan iedereen helemaal tot rust komen tussen de lessen door, zodat er daarna weer extra hard gewerkt kan worden. Voor de grotere oppervlakte zijn led-panelen of TL-buizen met een kleurtemperatuur van 3000K een goede sfeervolle keus voor optimale verlichting.
  • Hal en gangen: In de gangen is het belangrijk dat er voldoende licht is, omdat er hier vaak geen toegang is tot natuurlijk daglicht. De lampen moeten helder zijn en een goede lichtsterkte hebben. Houd er rekening mee dat gangen al snel een bron van energieverspilling kunnen zijn, omdat hier vaak tussen de lessen door niemand langsloopt, terwijl het heldere licht wel blijft branden. Bewegingsdetectoren registreren daarom de aanwezigheid van een persoon en zorgen ervoor dat het licht alleen gaat schijnen als het nodig is. Led-panelen of downlighters kunnen aangesloten worden op bewegingssensoren. Zo worden de gangen correct verlicht wanneer dat nodig is.
  • Vergaderruimtes: In vergaderruimtes voor docenten is het belangrijk dat de concentratie en productiviteit hoog blijft. Lampen met een heldere lichtkleur zorgen ervoor dat deze doelstellingen worden behaald en dat in vergaderingen het beste resultaat bereikt wordt. Om dit te stimuleren zijn led-panelen of downlighters met een kleurtemperatuur van 4000K de beste keus.

Led panelen voor op school

Led panelen zijn geschikt voor diverse soorten ruimtes en klaslokalen. Door de wisselende afmetingen van de led panelen passen ze in bijna elke ruimte. Zo zijn 60 x 60 cm led panelen een perfecte vervanging voor 4x18W TL-bakken voor in een standaard klaslokaal. Voor grotere klaslokalen, zoals een techniek- of tekenlokaal, zijn de grotere led-panelen van 30 x 120 cm of 60 x 120 cm een betere keuze.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

 

Onderwijsinstellingen komen echter niet in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek. Voor scholen die willen bijdragen aan verduurzaming worden regelmatig vanuit gemeenten en provincies stimuleringsmaatregelen genomen zoals subsidies, fondsen en duurzaamheidsleningen. Voor eventuele subsidies of fondsen kan dus het beste navraag worden gedaan bij uw gemeente of provincie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel licht heeft een klaslokaal nodig?

Het is wettelijk verplicht (volgens de Arbonorm) om minimale 500 lux aan licht in een klaslokaal te hebben. Dit komt neer op 500 lumen per vierkante meter. Het wordt zelfs aangeraden om 1000 tot 1500 lux aan licht te hebben. Om dit te behalen zijn de led panelen en downlights in het assortiment van 123led.nl ideaal; deze zijn eenvoudig te monteren en kunnen ook gemakkelijk worden vervangen als u al ouderwetse led panelen of downlights heeft.

Welke lichtkleur is het beste voor een klaslokaal?

Doorgaans wordt een helder witte lichtkleur van 4000K aangeraden. Dit is koeler licht dan in de meeste huiskamers maar zorgt volgens diverse onderzoeken voor een betere concentratie. Uiteraard zijn er ook ruimtes in scholen die wel baat kunnen hebben bij warmer licht, zoals de kantine; hier is sfeer omdat het om een ontspanningsruimte gaat belangrijker dan concentratie.

Hebben praktijklokalen andere verlichting nodig dan theorielokalen?

Over het algemeen kan er in praktijklokalen dezelfde verlichting gebruikt worden als in theorielokalen. De enige uitzondering zijn praktijklokalen waar bijvoorbeeld voorwerpen, meubels of kunstwerken vervaardigd worden; voor het beste zicht en een natuurgetrouwe weergave van kleuren kan dan beter verlichting met koud witte kleurtemperatuur van 6000 tot 6500K gebruikt worden, wat daglicht nabootst.
 

Heeft u vragen over schoolverlichting of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.