123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Industriële verlichting

Industriële verlichting kopen?

Bestel voordelig energiezuinige led verlichting voor bijvoorbeeld een grote fabriekshal of loods. Op deze pagina vindt u de juiste led lampen die tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen vocht, stof of temperatuurschommelingen. Bekijk ons aanbod aan hoog wattage lampen, led TL buizen, TL armaturen, floodlights en led high bay lampen.

Populaire producten

Led TL buizen voor industriële ruimtes

TL armaturen voor industriële ruimtes

Hoog wattage lampen voor industriële ruimtes

Werklampen voor industriële ruimtes

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan
1 - 0 van 0

Bestel verlichting voor een industriële omgeving

Industriële verlichting
 

Verlichting in industriële ruimtes, zoals in een fabriekshal of in een loods, moet tegen een stootje kunnen. Het is in eerste instantie noodzakelijk dat de led lampen precies het juiste licht verspreiden. Ten tweede dienen de armaturen bestand te zijn tegen vocht, stof, trillingen en temperatuurschommelingen. Op deze pagina kunt u terecht voor diverse soorten industriële verlichting die aan deze voorwaarden voldoen.

Verlichting in fabrieken en opslagplaatsen

De meeste industriële gebouwen hebben vaak hoge plafonds. Hier heeft u speciale led verlichting voor nodig. Verlichting met een te lage lichtopbrengst is in dit soort ruimtes niet voldoende, met donkere of schaduwrijke (werk)plekken tot gevolg. Hierdoor hebben werknemers een lagere productiviteit, verliezen ze sneller hun concentratie en leveren ze wellicht minder goed werk af. Wilt u uw werknemers dus stimuleren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is led verlichting met een hoge lichtopbrengst noodzakelijk.

 

Let er hierbij op dat ruimtes met een plafondhoogte van 5 of 6 meter genoeg hebben aan lampen van 13.000 lumen, terwijl nog hogere ruimtes pas goed verlicht zijn bij minimaal 19.500 lumen. Lees voor meer informatie over de lampen die u nodig heeft onze blog. Er zijn verschillende opties:

  • High Bay lampen: Deze krachtige lampen hebben altijd een hoge lichtopbrengst en zijn dan ook speciaal ontworpen voor gebruik in ruimtes met plafondhoogtes van 6 meter of hoger. Hierdoor zijn ze ideaal voor in loodsen, sporthallen en industriële omgevingen.
  • Maislampen: De gele leds in de lampen lijken op maiskorrels en daar hebben deze lampen hun naam aan te danken. Maislampen zijn de energiezuinige varianten van HID-lampen. Door hun grote stralingshoek kunnen ze grote ruimtes verlichten, waardoor ze ook ideaal zijn voor ruimtes met een hoog plafond.
  • HPI-lampen: Deze lampen zijn ook speciaal ontworpen voor hoog hangende toepassingen en voornamelijk geschikt voor in de industrie. Door hun hoge lichtefficiëntie en -rendement zijn ook deze lampen perfect voor het verlichten van grotere of hogere ruimtes.

De juiste kleur licht in industriële omgevingen

Naast de lichtopbrengst is ook de kleurtemperatuur belangrijk. Het gebruik van lampen met een te lage lichttemperatuur kan zorgen voor een verlaagde productiviteit onder werknemers, verslechterde humeuren en verhoogde kans op ongevallen. Zeker niet bevorderlijk voor de arbeidsomstandigheden. Industriële led lampen dienen daarom een kleurtemperatuur te hebben van 4000K of meer. Dit zijn dus helder witte tot koel witte lampen. Deze zijn helder en komen meer in de buurt van normaal daglicht dan lampen met een lagere kleurtemperatuur. Hierdoor stimuleren ze de concentratie van medewerkers en zorgen ze voor een hogere energie. Betere prestaties zijn het gevolg.

 

Naast TL buizen, High Bay lampen en andere led lampen die u op deze pagina kunt vinden, vindt u in ons assortiment ook werklampen. Dit zijn lampen die draagbaar zijn en perfect zijn voor tijdens klussen en verbouwingen, maar ook tijdens andere werkzaamheden in slecht verlichte industriële omgevingen. Bouwlampen, breedstralers en floodlights hebben een hoge lichtopbrengst. Ze hebben tevens een brede lichtspreiding en zijn dus ideaal voor het verlichten van een groot oppervlak.

Industriële verlichting is water-, stof- en stootbestendig

Alle industriële led verlichting in onze webshop is IP65-geclassificeerd. Dit betekent dat de lampen bestand zijn tegen water en stof. Ze kunnen dus ook in vochtige ruimtes overleven. Ook kunnen ze tegen andere weersomstandigheden, zoals hitte en kou. Bovendien zijn bijvoorbeeld slagvaste TL armaturen sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen en dus ideaal voor in dit soort uitdagende omgevingen.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

In welke ruimtes kan ik industriële verlichting gebruiken?

Zoals de naam doet vermoeden is industriële verlichting geschikt voor industriële ruimtes, waaronder we alle bedrijfsruimtes verstaan die te maken hebben met industrie en logistiek en waar net als alle materialen ook de verlichting tegen een stootje moet kunnen.

Welke kleur licht verspreidt industriële verlichting?

Dit verschilt per industriële lichtbron. Over het algemeen is een lichtkleur van 4000K of hoger gewenst voor industriële toepassingen. Dit heeft te maken met het belang van goed zicht waarin geconcentreerd gewerkt kan worden. Lagere kleurtemperaturen worden eerder geassocieerd met gezelligheid.

Kan ik industriële verlichting ook buiten gebruiken?

Ja, industriële verlichting kan ook buiten gebruikt worden. Vanwege de eisen op het gebied van slagvastheid en weerstand tegen vocht en stof zijn industriële lampen minstens deels waterdicht en in veel gevallen ook volledig waterdicht.
 

Heeft u vragen over verlichting voor een industriële omgeving of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.