123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL buis 60 cm

Led TL buis van 60 cm voordelig kopen

Koop voordelig een led TL buis van 60 cm lang van merken zoals Bailey, Philips, Osram en ons 123led huismerk dat voordeliger én kwalitatief gelijkwaardig is. Als u een nieuwe starter nodig heeft, dan kunt u die ook bij ons los bestellen. Verder heeft u de keuze uit een energiezuinige led TL buis met starter of een led TL buis zonder starter. Vandaag besteld, is morgen in huis.

 

1 - 23 van 23

Voordelig een led TL buis van 60 cm kopen

Verlicht verschillende panden en ruimtes eenvoudig met behulp van onze 60 cm lange energiezuinige led TL buizen. Lees hieronder meer over de led TL buis met een lengte van 60 cm of bestel hierboven direct de buizen die u nodig heeft. Heeft u grotere aantallen nodig? Vraag dan een offerte aan.

Kies zo de juiste led TL buis van 60 cm

Het kopen van de geschikte led TL lamp van 60 cm kan een lastige taak zijn. Daarom kunt u op deze pagina gebruikmaken van filters, waardoor u eenvoudiger de juiste buis er tussenuit filtert. Het gaat hierbij om onder andere de volgende belangrijke filters:

 • Lichtopbrengst: dit wordt uitgedrukt in lumen (lm) en geeft aan hoeveel licht de 60 cm lange led TL balk verspreidt. Hoe hoger dit is, hoe meer licht er dus wordt verspreid in een ruimte. Dit bepaalt dus hoeveel led TL buizen van 60 cm u in een ruimte moet plaatsen.
 • Kleurtemperatuur/lichtkleur: dit wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en geeft aan of de led TL buis van 60 cm een warme of koelere lichtkleur produceert. Deze schaal varieert tussen de 1800K (warm wit, ook wel gelig licht) tot en met 6500K (koud wit, ook wel blauwer licht).
 • Lumen per watt: dit is een manier om de energie-efficiëntie van een lichtbron uit te drukken. Zo wordt er gekeken naar de lichtopbrengst per verbruik. Zo kunt u zien hoe energiezuinig een led TL balk nou echt is. Dit maakt het mogelijk om led TL lampen die andere wattages hebben toch met elkaar te vergelijken.

Is 60 cm toch niet de lengte waar u naar op zoek bent? Bekijk dan onze andere led TL buizen.

Bovenstaande filters zijn eigenlijk een deel van de productspecificaties. Deze specificaties, of filters, zijn erg belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van een led TL lamp van 60 cm. Is 60 cm toch niet de lengte waar u naar op zoek bent? Bekijk dan onze andere led TL buizen.

Geschikte ruimtes voor een led TL buis van 60 cm

Een led TL buis van 60 cm kan op veel verschillende plekken gebruikt worden. Hierdoor is deze TL buis een breed inzetbare lamp. Dit geldt, vanwege het formaat, vooral voor de iets kleinere ruimtes. Zo kunt u ook dit soort ruimtes effectief en goed verlichten. Hieronder hebben wij enkele voorbeelden van geschikte ruimtes voor u genoteerd:

 • Kleine kantoorruimtes
 • Keukens
 • Badkamers
 • Garages
 • Klaslokalen
 • Schuur
 • Kleinere winkels
 • Kleinere magazijnen
 • Kleinere bedrijfshallen

Zoals u ziet kan een led TL van 60 cm gebruikt worden in zowel huiselijke als professionele ruimtes. Hierdoor is zo’n TL lamp de ideale verlichtingsoplossing.

Voordelen en nadelen van een led TL buis 60 cm

Er zijn enkele voordelen bij het gebruiken van een led TL buis van 60 cm, zoals:

 • Energiezuinig: een led TL buis van 60 cm verbruikt minder energie dan een traditionele TL buis. Hierdoor bespaart u op langere termijn geld.
 • Beter voor het milieu: een led TL lamp 60 cm is recyclebaar en maakt geen gebruik van giftige stoffen, zoals kwik.
 • Lange levensduur: waar een traditionele TL buis vaak een levensduur heeft van 10.000 branduren, heeft een led TL 60 cm een levensduur tot 50.000 branduren. Dat is, in plaats van ongeveer 3,5 jaar, een levensduur van ongeveer 17 jaar (op basis van 8 branduren per dag).
 • Ideaal materiaal: onze 60 cm lange TL buizen zijn gemaakt van glas. Dit buigt niet door.
 • Hogere licht efficiëntie en betere lichtspreiding: onze led TL balken zijn gemaakt van helder glas. Hierdoor schijnt het licht beter door de TL led lamp dan het zou doen bij een plastic behuizing.

Het gebruiken van deze led TL buizen gaat gepaard met meerdere voordelen. Deze voordelen laten zien dat zo’n TL buis de ideale verlichting is. Het nadeel van een 60 cm lange TL buis is:

 • Het formaat: dit kan te klein zijn voor veel ruimtes. Ze zijn dus niet geschikt voor grote opslagruimtes of magazijnen, maar meer voor keukens of in voorraadkasten. Hierdoor worden de hoeveelheid toepassingen minder. Of u zou veel meer buizen moeten aanschaffen voor een ruimte, maar dat zou onvoordelig zijn. Dan kunt u beter voor een led TL buis van 120 cm of een led TL buis van 150 cm gaan.

Ondanks dat het formaat van 60 cm te klein kan zijn voor een ruimte, is dit probleem eenvoudig op te lossen door simpelweg een grotere maat te kiezen. Bestel daarom vandaag nog goedkoop een nieuwe energiezuinige led TL buis.

De lichtkleuren van onze led TL buizen van 60 cm

In ons assortiment vindt u verschillende lichtkleuren. In sommige gevallen horen hier ook kleurcodes bij. Raadpleeg onderstaand tabel om te zien welke kleurcode bij welke lichtkleur hoort.
 

Kleurtemperatuur Lichtkleur Geschikte ruimtes
3000K Warm wit Keuken, gangkast, kelder, zolder, kledingkast
4000K Helder wit Garage, schuur, kelder, magazijn, zolder, keuken, kantoor
6500K Koud wit Magazijn, medische ruimtes, boven de werkbank
3000-4000-6500K Instelbaar wit licht: warm wit, helder wit of koud wit X


Hierboven ziet u de kleurtemperaturen, lichtkleuren en kleurcodes van de led TL buizen van 60 cm in ons assortiment. U heeft een ruime keuze, zodat u voor elke ruimte een geschikte TL buis vindt. Om u een beetje een beeld te geven: 3000K/warm wit past goed in ruimtes waar niet per se natuurlijk licht nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een winkel, de woonkamer of slaapkamer. 4000K/helder wit wordt veel gebruikt in ruimtes zoals de keuken, omdat het duidelijk en natuurlijk licht verspreidt. 6500K/koud wit wordt veel gebruikt in ruimtes zoals werkplaatsen en garages. Hier is vaak duidelijk en fel licht nodig.

Een led TL buis van 60 cm met starter gebruiken

Met een starter zorgt u ervoor dat een TL buis gaat branden zodra de lichtschakelaar wordt gebruikt. Dit is alleen nodig als de starter niet is verwerkt in de armatuur. Is uw huidige ouderwetse TL buis voorzien van een starter? Dan heeft u, als u deze vervangt met een led TL buis, ook een led TL buis starter nodig. In sommige gevallen ontvangt u al een starter bij aankoop van een TL buis. Dit staat dan aangegeven in de productomschrijving.

Een led TL buis van 60 cm met starter installeren

Het is mogelijk om zelf uw TL buis van 60 cm te vervangen met een led TL buis 60 cm. Hier heeft u wel wat technische kennis voor nodig. Het is namelijk niet alleen van belang om de TL buis te vervangen. Als u al een armatuur heeft, moet de huidige starter ook worden vervangen voor een led starter. De basisstappen voor het vervangen van een led TL buis zien er als volgt uit:

 1. Schakel de stroom uit.
 2. Draai de TL buis een kwartslag, zodat u deze uit de armatuur kunt verwijderen.
 3. Draai vervolgens de oude starter een kwartslag om deze uit de armatuur te verwijderen.
 4. Vervang de oude starter met een led starter.
 5. Draai de nieuwe led TL buis van 60 cm in de armatuur door deze een kwartslag te draaien.
 6. Schakel de stroom weer in en geniet direct van uw nieuwe energiezuinige led TL buis.

Merkt u dat het toch niet lukt of gaat de led TL buis niet aan? Neem dan even contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen. Bij de meeste TL buizen krijgt u ook een handleiding meegeleverd. Deze kunt u ook nog raadplegen.

Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Voor welke ruimtes is een led TL buis van 60 cm voldoende?

Vooral voor de wat kleinere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan keukens, garages, kleinere winkels en magazijnen etc. Dit komt vanwege het formaat van 60 cm. Het is niet voordelig om in een grotere ruimte veel TL buizen van 60 cm aan te schaffen. Dan kunt u beter voor een groter formaat gaan.

Wat is het voordeel van een led TL buis van 60 cm?

Er zijn meerdere voordelen als het aankomt op led TL buizen van 60 cm. Zo hebben ze een lange levensduur, zijn ze energiezuinig en duurzaam. Wacht daarom niet langer en bestel vandaag nog een nieuwe led buis van 60 cm.

Waar koop ik een led TL buis 60 cm?

Een led TL buis met een lengte van 60 cm koopt u met laagsteprijsgarantie bij 123led.nl. Hier vindt u onder andere een led TL buis 60 cm van Philips, Osram of ons kwalitatief gelijkwaardige én goedkopere 123led huismerk. Bestel vandaag nog en krijg uw nieuwe TL buis morgen al thuisbezorgd.
 

Heeft u vragen over onze 60 cm led TL buizen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.