123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Magazijn verlichting

Magazijn verlichting kopen?

Bestel voordelig energiezuinige led verlichting voor uw magazijn. Deze ruimtes zijn vaak slecht verlicht. Het zijn ruimtes met hoge plafonds en veel donkere hoeken. Op deze pagina vindt u led lampen die speciaal geschikt zijn voor in een magazijn. Zo kan iedereen goed en veilig zijn werk doen.
 

> Hoog wattage lampen > TL armaturen > Led spaarlamp vervangers

Hoog wattage lampen voor voor magazijn

TL armaturen voor magazijn

Led spaarlamp vervangers voor magazijn

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan
1 - 0 van 0

Bestel energiezuinige magazijn verlichting online

Magazijn verlichting
 

In magazijnen kunnen goede lampen ervoor zorgen dat medewerkers productiever zijn en meer concentratie hebben, en dat alle voorwerpen en objecten goed te zien zijn wat bijdraagt aan een veilige werkomgeving.

Bevorder de productiviteit met magazijn verlichting

Het is belangrijk dat orderpickers de mogelijkheid hebben om snel etiketten af te lezen. Daarom moet u ervoor zorgen dat er een goede verlichting is in een magazijn, zowel op de vloer als op de zijkanten van de stellingen. Ook de juiste lichttemperatuur is hier weer van belang. Kies voor een koelere kleurtemperatuur (5000K of 6000K). Led lampen met deze kleurtemperatuur bootsen daglicht na, zodat medewerkers alert en geconcentreerd blijven. In hoge magazijnen is het raadzaam om te kiezen voor High Bay lampen. Deze zijn krachtig genoeg om ruimtes van 6 meter of hoger goed te verlichten. Zeer handig voor in hoge magazijnen.

Ook slagvaste Tl-armaturen zijn een goede keus. Een magazijn is niet de veiligste plek en deze armaturen kunnen gelukkig tegen een stootje. Heeft u last van hoge energierekeningen, doordat de lichten continu aanstaan zonder dat er mensen in dat gedeelte van het magazijn aan het werk zijn? Kijk dan eens naar armaturen met sensoren. Die gaan aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt, waardoor lampen nooit onnodig branden. Zo bespaart u een hoop op de kosten.

Waarom moet u voor led-verlichting in magazijnen kiezen?

Met het aanschaffen van de juiste led-verlichting voorkomt u tevens eventuele ongelukken in magazijnen. Verder zitten er nog vele andere voordelen aan de keuze voor goede led-verlichting. Onze led-verlichting is namelijk ook geschikt voor:

  • Donkere of hoge ruimtes: Het licht in een magazijn, loods of distributiecentrum is vaak slecht. Dit komt doordat er meestal een hoop donkere hoeken zijn die door het aanwezige licht moeilijk bereikt worden of doordat de ruimtes erg hoog zijn. Wat dan nodig is, is gelijkmatig en helder licht, waardoor bijvoorbeeld schaduwen verminderd worden. Vooral helder-wit of koud-wit licht (4000-6000K) is aan te raden. Het licht is dan minder gezellig, maar sfeer is in dit soort ruimtes minder belangrijk dan in bijvoorbeeld een restaurant of winkel. Hoe kouder het licht is, hoe meer het doet denken aan 'normaal daglicht'. Hierdoor wordt goed zicht gegarandeerd. Lampen met een hoge wattage, zoals High Bay-lampen en maislampen, zijn krachtig en hebben een grote lichthoek. Hierdoor wordt het licht door de hele ruimte verspreid en heeft u minder last van 'vergeten' donkere hoekjes. Dit soort lampen zijn tevens geschikt voor ruimtes van 4 meter of hoger, zonder dat hierdoor afbreuk gedaan wordt aan de lichtopbrengst. Lees meer informatie hierover in onze blog.
  • Iedereen die energie wil besparen of milieuvriendelijke keuzes wilt maken: Ruim 60 procent van het energieverbruik in bijvoorbeeld magazijnen wordt veroorzaakt door de verlichting. Althans, als u gebruikt maakt van TL-verlichting. Overstappen op led-verlichting zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing, omdat dit soort verlichting altijd laag is in energieverbruik en een lange levensduur heeft. Hiermee wordt bovendien een CO2-reductie gegenereerd van 65%, waarmee u ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. En door het hoge aantal branduren van de verlichting bespaart u tijd voor onderhoud. Energiezuinige verlichting is hét alternatief voor traditionele verlichting.
  • Vochtige ruimtes: Grote openbare ruimtes hebben vaak een hoge vochtigheidsgraad. Daarom is het belangrijk dat uw armaturen en lampen wel tegen een stootje kunnen. De lampen en armaturen voor magazijnen en eventueel andere openbare ruimtes zijn meestal IP65-geclassificeerd, wat betekent dat ze stofdicht en waterbestendig zijn. Hierdoor zullen ze ook overleven in uw vochtige ruimtes. Ook hebben de meeste led-lampen een stevig armatuur en daardoor kunnen ze goed tegen een stootje.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel lumen heb ik in het magazijn nodig?

In een magazijn of opslag wordt doorgaans 100 lux aangeraden, ook wel 100 lumen per vierkante meter. Om dit te realiseren kunt u bijvoorbeeld highbay lampen gebruiken als het een hoge ruimte betreft (hiervan reikt het licht verder), of van led TL armaturen als u een lagere ruimte wilt verlichten.

Wat is de beste soort magazijnverlichting?

Dit ligt aan de grootte, hoogte en vorm van de ruimte en het doel van de ruimte. Over het algemeen geldt dat led TL armaturen en led batten goede lichtbronnen zijn voor algemeen gebruik in deze ruimtes. Hoog wattage lampen zijn daarentegen vooral geschikt voor het verlichten van ruimtes met hoogte (denk aan 4 meter en meer) om zo te voorkomen dat er donkere plekken achterblijven.

Wat is het verschil tussen een led armatuur met buis en een led batten?

Een led TL armatuur bevat een losse TL buis. Deze buis kunt u op den duur vervangen, bijvoorbeeld als deze effect is, of als u momenteel een ouderwetse niet-led buis hebt. Bij een led batten zitten de led-diodes als het ware in de armatuur geïntegreerd. Dit zorgt voor een robuuste lichtbron die niet snel defect raakt.
 

Heeft u vragen over verlichting in een magazijn of distributiecentrum of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.