123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Meest voorkomende dimmer problemen

123led helpcentrum: Meest voorkomende dimmer problemen

Meest voorkomende dimmer problemen

Problemen met uw dimmer kunnen resulteren in knipperende lampen. Hieronder hebben we nog een aantal andere oorzaken van knipperende lampen opgeschreven die te maken hebben met uw dimmer:
  • De lamp die is aangesloten op de dimmer is niet dimbaar.
  • U heeft een verkeerde dimmer voor de lamp.
  • Het vermogen van de lamp is te hoog of laag voor de dimmer.
  • De dimmer is verkeerd geïnstalleerd.
  • Ga alle stappen opnieuw na om het juist te installeren.
  • Uw dimmer is defect.

Problemen met uw dimmer kunnen meerdere oorzaken hebben. Een voorbeeld hiervan is dat uw dimmer verkeerd is afgesteld. Ook kan het zo zijn dat u niet de juiste wattage lampen heeft aangeschoten op de dimmer.

Tips om zelf dimmer problemen op te lossen

Uiteraard hebben wij ook tips om zelf het probleem met uw dimmer op te lossen. Hieronder leest u hier meer over.

De lamp is niet dimbaar

Probeer niet-dimbare led verlichting niet te dimmen. Niet-dimbare led lampen krijgen te weinig stroom om optimaal te kunnen functioneren als u ze toch gaat proberen te dimmen. Dit resulteert in knipperend licht. Koop een dimbare led lamp of vervang de dimmer door een gewone aan/uit schakelaar.

De dimmer is niet geschikt

Verder is het belangrijk dat als u van halogeenlampen of gloeilampen bent overgestapt naar led verlichting, u de dimmer ook vervangt. Led verlichting heeft een lager vermogen dan halogeen- of gloeilampen en haalt daarmee niet de benodigde minimale vermogen van een halogeen- of gloeilamp dimmer. Plaats een led dimmer om het probleem op te lossen.

De driver/transformator is defect

Het kan ook zijn dat u een defecte driver/transformator heeft. Dit is te herkennen aan wanneer een led lamp van de een op andere dag opeens begint te knipperen. Wanneer de driver in de lamp zit moet de hele lamp vervangen worden, maar als de driver naast de led lamp zit, dan hoeft alleen de losse driver vervangen te worden. Wilt u meer weten over tranformatoren, lees hier dan over op onze helpcentrumpagina over transformatoren.

Een lekstroom

Daarnaast kan het ook zijn dat u te maken heeft met een lekstroom. Led lampen kunnen zachtjes blijven doorbranden. Veel lampen hebben transformatoren waardoor er een kleine lekstroom ontstaat. Led lampen hebben echter maar heel weinig spanning nodig om al te gaan branden. U kunt dit tegengaan door de fase en de nul te schakelen. Hiervoor heeft u een tweepolige schakelaar nodig. De tweepolige schakelaar heeft als nadeel dat ook de nul bij de schakelaar zelf moet zitten, terwijl bij een enkelpolige schakelaar alleen de fase aanwezig is. Vaak moet er dan een extra nuldraad van de schakelaar af naar het lichtpunt worden aangelegd.
 
Een tweepolige schakelaar lost echter niet altijd het probleem op. U kunt hiervoor ook een compensator gebruiken. Deze verbruikt zelf geen stroom maar de aanwezige lekstroom wordt wel opgenomen. De compensator zorgt er dus eigenlijk voor dat (overbodige) spanning nooit de led lamp bereikt, waardoor deze ook niet wordt belast. Dit lost bijna in alle gevallen het probleem van nagloeiende led lampen op.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: