123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wc lampen

Wc lampen kopen?

Bent u op zoek naar lampen voor de wc? Bekijk dan onze uitgebreide collectie, waarin u een groot aantal armaturen vindt van Philips en Trio. Onze wc lampen nemen weinig ruimte in beslag en zorgen toch altijd voor voldoende verlichting. Bestel ze alleen bij ons voor de beste prijs.

1 - 0 van 0

Bestel wc lampen online

Op deze pagina vindt u een ruim assortiment van lampen voor uw toilet. Wij bieden inbouwspots, opbouwspots en plafonnières met verschillende kleuren en stijlen. Zo vindt u voor iedere wc wel een geschikte lamp. En voor 23:59 besteld? Dan ontvangt u uw nieuwe verlichting morgen al in huis.

Waar moet u op letten bij het kopen van wc verlichting?

Het uitkiezen van goede wc lampen is zeer belangrijk. Bestelt u namelijk een ongeschikte lamp, dan kan dit ervoor zorgen dat de toiletruimte er kleiner uitziet of dat er een overdaad aan (direct) licht is dat tijdens het toiletbezoek op een vervelende manier in uw ogen schijnt. U kunt op de volgende punten letten bij het kopen van uw nieuwe wc verlichting:

Grootte van de lamp

Om te zorgen dat uw toilet niet kleiner oogt kunt u het beste gaan voor een subtiele lamp, die niet te groot is. Hanglampen en wandlampen zijn bijvoorbeeld een minder goed idee omdat deze vaak te veel ruimte in beslag nemen. Kies daarom liever voor een kleinere lamp die iets minder in de weg hangt, zoals een plafonnière, een inbouwspot of een opbouwspot.

Lichtspreiding

Waar u ook rekening mee moet houden bij het aanschaffen van wc lampen is de lichtspreiding. Omdat het accentueren van bepaalde elementen van het interieur op het toilet natuurlijk niet echt belangrijk is kunt u hier het beste voor diffuus licht kiezen. Dit schijnt namelijk minder snel in uw ogen dan gebundeld licht en wordt dus over het algemeen gezien als een stuk prettiger.

Een bijkomend voordeel is bovendien dat de ruimte hiermee op een gelijkmatige wijze verlicht wordt, waardoor er sneller sprake is van voldoende verlichting. Door het gebruik van te weinig licht kan uw toiletruimte namelijk kleiner ogen, en dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Indirecte verlichting

Let er ook op dat u niet voor direct licht kiest, omdat dit in uw ogen kan schijnen tijdens het toiletbezoek. Kies daarom voor een plafonnière met een brede stralingshoek of een kantelbare opbouw- of inbouwspot. Spots hebben weliswaar een gebundelde lichtbron, maar doordat u deze op de muur kunt richten creëert u hiermee toch indirecte verlichting, iets wat prettig is voor de ogen.

Om directe verlichting verder te voorkomen kunt u er ook altijd voor kiezen om een kopspiegellamp toe te voegen aan een (open) armatuur in uw toiletruimte. Zulke lampen hebben een coating die voor de helft spiegelend werkt, waardoor het licht teruggekaatst wordt en niet direct in uw ogen schijnt.

Kleurtemperatuur

Ook de kleurtemperatuur is iets om op te letten bij het uitkiezen van wc lampen. Ga bij voorkeur voor licht met een warme kleurtemperatuur (2700K-3000K), omdat dit niet te fel of te scherp is voor tijdens een (nachtelijk) toiletbezoek. Kouder licht kan al gauw te hard zijn in de toiletruimte. Ook de lichtsterkte moet niet te fel zijn om verblinding tijdens het toiletbezoek te voorkomen.

Het gebruik van een SceneSwitch lamp kan handig zijn; hiermee schakelt u namelijk eenvoudig tussen verschillende kleurtemperaturen. Zo kunt u zacht en warm licht gebruiken tijdens de nachten, maar kunt u de verlichting altijd naar wens feller maken, bijvoorbeeld overdag, ‘s avonds of tijdens het schoonmaken.

Dimbaarheid

Kiezen voor een dimbare lamp kan handig zijn. Zo voorkomt u dat er té weinig licht op de wc is, want dit kan er ook weer voor zorgen dat uw toiletruimte een stuk krapper lijkt, en zorgt u ervoor dat u de verlichting feller kunt maken als u bijvoorbeeld tijdens uw toiletbezoek een boekje wilt lezen of als u het toilet gaat schoonmaken.

Wat is de beste wc verlichting?

  • Inbouwspots: Voor het toilet kunt u kiezen voor inbouwspots. Deze spots zijn zeer subtiel, omdat ze geheel ingebouwd worden in het plafond. Hierdoor nemen ze weinig tot geen ruimte in beslag en hebben ze vaak een vrij minimalistische uitstraling. Let er wel altijd op dat uw plafond geschikt moet zijn voor het inbouwen van een spot; dit is vaak alleen mogelijk bij een verlaagd plafond. Omdat inbouwspots meestal een kantelbare lichtbron hebben kunt u het licht hiermee op de wand richten. Zo creëert u eenvoudig indirecte verlichting die prettig is voor de ogen. Heeft u een spiegel bij het toiletfonteintje? Dan kunt u de verlichting hier ook op richten om dit te accentueren.
  • Opbouwspots of plafondspots: Hoewel ook opbouwspots en plafondspots zeer subtiel zijn, springen ze wel een stuk meer in het oog dan inbouwspots. Ze worden namelijk opgebouwd óp het plafond, in plaats van er in. Een verlaagd plafond is dan dus niet nodig. Net als bij inbouwspots is ook hier vaak sprake van een kantelbare lichtbron waarmee u eenvoudig indirecte verlichting kunt creëren om een verblindend gevoel tijdens het toiletbezoek te voorkomen.
  • Plafonnière: Met een plafonnière is weliswaar geen sprake van kantelbare verlichting, maar door de niet-transparante coating en de stralingshoek van deze lampen ontstaat hiermee wel een diffuse lichtverspreiding die hierdoor ook niet verblindend werkt. Dit zorgt ervoor dat de verlichting niet te fel is en niet in uw ogen schijnt tijdens het toiletbezoek.

Lampen voor de badkamer nodig?

Bent u naast wc lampen ook op zoek naar badkamer lampen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen een groot aantal spotjes, plafondlampen en wandlampen die bestand zijn tegen de hoge vochtigheid in dit soort ruimtes. Zo vindt u altijd wel een lamp die bij uw badkamer past.

Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het bestellen van de juiste lampen voor uw wc? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.