Vanwege de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging langer duren dan u gewend bent. Meer informatie
123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
 
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

6 tips voor het opruimen van uw kerstverlichting

Kerstverlichting opruimen tips

6 tips voor het opruimen van uw kerstverlichting

De feestdagen zitten er helaas alweer op. En een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Misschien is een van uw goede voornemens wel om uw huis beter op te ruimen en ook echt voor langere tijd keurig opgeruimd te houden. Begin dan goed met uw kerstverlichting en andere kerstspullen. Een bijkomend voordeel: als u dit allemaal georganiseerd en netjes opbergt heeft u daar ook volgend jaar profijt van! Lees gauw verder om al onze tips te bekijken.

Tip 1: Berg kerstverlichting schoon en droog op

Heeft uw kerstverlichting de hele kerstperiode buiten gehangen? Zorg dan dat alle lampjes volledig schoon en droog zijn voordat u ze gaat opruimen. Als de kerstlampjes namelijk nat opgeborgen worden kan er condensvorming ontstaan aan de binnenkant, waardoor de elektrische componenten beschadigd kunnen raken. Om ze volgend jaar met een gerust hart binnen óf buiten op te kunnen hangen moet u ze dus eerst even goed afdrogen.

Tip 2: Haal de batterijen uit uw kerstdecoraties

Heeft u dit jaar kerstverlichting op batterij gebruikt? Vergeet dan niet om de batterijen uit de batterijhouders te halen voordat u de kerstdecoraties gaat opbergen. Als u dit niet doet kunnen de chemicaliën van de batterijen namelijk gaan lekken, en ook dit kan er weer voor zorgen dat uw kerstlampjes beschadigd raken. De batterijen moeten bewaard worden op een koele (maar niet té koude) en droge plek.

Tip 3: Rol uw kerstverlichting netjes op

Geen zin om al uw kerstlampjes volgend jaar weer helemaal uit de knoop te moeten halen? Dan is het noodzakelijk om ze netjes op te rollen. Hier kunt u bijvoorbeeld een stuk karton voor gebruiken. Hoe werkt dit? Gebruik een schaar om een snee te maken in één van de uiteindes van het karton. Hier steekt u het begin van de kerstverlichting tussen, zodat u de rest vervolgens om het karton heen kunt draaien. Op deze manier ontstaan er geen knopen en blijven alle snoeren netjes zitten.

Ook een (stevige en niet-buigbare) kledinghanger is voor het netjes oprollen van de kerstlampjes te gebruiken. Als u de verlichting hier strak omheen wikkelt raken de snoeren niet in de knoop én bespaart u veel ruimte. Voor ieder kerstsnoer kunt u één kledinghanger gebruiken. Vergeet overigens niet om het begin en het einde vast te plakken met ducttape om te voorkomen dat het snoer weer losraakt. En zorg ervoor dat u het snoer ook niet té strak oprolt, want dan kunnen er breuken of beschadigingen ontstaan.

Tip 4: Labelen

Heeft u meerdere soorten kerstverlichting gebruikt? Noteer bij het opbergen in dozen nauwkeurig waar de kerstverlichting heeft gehangen of gebruik handige labels, dan weet u volgend jaar gelijk welke lampjes u voor uw boom, struik in de tuin of voordeur moet gebruiken en bent u niet urenlang aan het zoeken.

Ook bij het opbergen van kerstballen is het handig om duidelijke notities te maken, zodat u precies weet in welke doos u welke kerstversieringen nu precies heeft opgeborgen. Sorteren op kleur of thema is dan extra handig, zodat alles makkelijk te verdelen en gauw terug te vinden is.

Tip 5: Hergebruik uw slimme stekker

Heeft u voor het gemak gebruikgemaakt van een slimme stekker? Hiermee heeft u dan genoten van extra veiligheid tijdens de feestdagen, heeft u eenvoudiger de kerstlampjes aan kunnen zetten én heeft u misschien zelfs handige (tijd)schema’s in kunnen stellen; en dit allemaal met een app op uw telefoon of tablet. Een beetje zonde om de slimme stekker dan vervolgens een jaar op zolder te laten liggen natuurlijk.

Ook buiten de kerstperiode kunt u genieten van alle voordelen van de slimme stekker, bijvoorbeeld door hier een andere lamp aan te verbinden. Vervolgens kunt u de app weer gebruiken om de lamp aan te zetten als u niet thuis bent, te zorgen dat deze ’s avonds automatisch uitgaat of het energieverbruik in de gaten te houden. Maar hier houdt het gemak nog niet op… gebruik een slimme stekker bijvoorbeeld ook voor uw waterkoker, koffiezetapparaat of radio. De mogelijkheden zijn eindeloos. En bent u enthousiast geworden na het gebruik van een slimme stekker? Op 123led.nl vindt u nog véél meer smart home producten.

Tip 6: Ruim een kerstboom op met een kerstboomzak

Een echte kerstboom opruimen? Vaak een verschrikkelijke bezigheid! Voor u het weet zit uw hele huis onder de dennennaalden en bent u nog een uur aan het stofzuigen. Met onze handige kerstboomzakken is dit probleem opgelost! Deze kunt u op de grond leggen, waarna de kerstboom erbovenop gezet moet worden. Vervolgens kunt u de zak volledig over de takken heen trekken en eenvoudig dichtknopen. Door het stevige materiaal biedt dit alle veiligheid en betrouwbaarheid die er nodig is. Hiermee verplaatst u dus zonder problemen de boom en voorkomt u dat er allerlei naalden in uw auto terechtkomen bij het wegbrengen. En zo heeft u ook geen last van prikkende naalden in uw handen. Ideaal!

Let op: De kerstboomzakken zijn te gebruiken voor kerstbomen tot 2,30 meter.
 

 
Ja, ik wil een kerstboomzak bestellen!
Gebruik al onze handige tips en trap het nieuwe jaar goed af met het netjes opbergen van uw kerstverlichting en andere kerstspullen. Hier heeft u niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar profijt van. Zo is uw huis nu sneller opgeruimd en kunt u volgend jaar al uw kerstspulletjes makkelijker terugvinden. Een gegarandeerd succes!

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!