123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Losse led strips

Losse led strips bestellen?

Op deze pagina vindt u al onze losse led strips in verschillende lichtkleuren. Ook het verlengen van deze strips is mogelijk. Hiervoor heeft u onze koppelkabels nodig, waarmee u de led strips zo kunt uitbreiden dat deze perfect bij de toepassing passen (max. 20 meter).

1 - 0 van 0

Bekijk ons ruime assortiment losse led strips

Op zoek naar losse led strips die u geheel kunt aanpassen aan uw wensen? Kijk dan verder op deze pagina. Wij bieden een zeer ruim assortiment van led strips in verschillende lichtkleuren. Bestel alle producten bij ons voor de beste prijs en ontvang ze morgen al in huis.

Losse led strips met verschillende lichtkleuren

In onze ruime collectie vindt u een groot aantal led strips, die onder andere van elkaar verschillen op het gebied van lichtkleur. U heeft de volgende opties:

  • Warm wit: Led strips met een kleurtemperatuur van 2.700K stralen verlichting uit die over het algemeen als zeer sfeervol gezien wordt. Van alle witte lichttinten heeft warm wit licht de meest gele ondertoon. Deze vorm van verlichting is perfect voor bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer.
  • Helder wit: Helder witte verlichting heeft een minder gele ondertoon en ziet er daarom witter en helderder uit. Gebruik in ruimtes waar u het belangrijk vindt om voldoende verlichting te hebben, maar waar het creëren van een aangename sfeer ook belangrijk is, zoals de keuken of de leeshoek van uw woonkamer.
  • Koud wit: Koud wit licht doet het meeste denken aan daglicht en heeft een blauwere ondertoon. Deze lichtkleur is niet geschikt voor het creëren van een gezellige sfeer, maar des te bruikbaar voor ruimtes waar een energiek gevoel, een hoge concentratie en een goed zicht belangrijk zijn, zoals de studeerkamer.
  • RGB: Deze led strips kunnen verlichting uitstralen in verschillende RGB-kleuren. Soms is het ook mogelijk om animatieprogramma’s te selecteren, waarbij er automatisch gewisseld wordt tussen de verschillende lichtsoorten.
  • RGBW: Deze led strips stralen niet alleen gekleurde verlichting uit, maar kunnen ook één witte lichtkleur verspreiden. Bij ons is dit warm wit licht (3.000K). Hiermee kunt u dus een aangename sfeer creëren in een ruimte of wat extra kleur toevoegen.
  • RGBWW: Deze led strips hebben de meeste opties. Maak gebruik van RGB-kleuren of van een groot aantal verschillende kleurtemperaturen, zoals warm wit, helder wit of koud wit. Op deze manier maakt u deze led strips eenvoudig geschikt voor iedere ruimte en voor elk moment.

Let op: Als u kiest voor een RGB, RGBW of RGBWW led strip dient u ook een geschikte controller mee te bestellen. Deze is namelijk noodzakelijk om de juiste lichtkleur in te kunnen stellen.

Hoe kiest u de juiste led strips?

Bij het uitkiezen van de juiste led strip is uiteraard de lichtkleur van belang, maar er zijn ook een aantal andere kenmerken waar u rekening mee kan houden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u bovenaan iedere groep verschillende handige filters vinden. Met behulp hiervan vindt u in ons ruime assortiment altijd dé perfecte led strip. Filter op de volgende zaken:

  • Lichtkleur: Varieer aan de hand van de toepassing en uw eigen wensen en voorkeuren tussen verschillende wittinten, gekleurde verlichting of een combinatie hiervan.
  • Voltage: U kunt kiezen voor led strips die werken op 24V of op 12V. De 24V led strips werken op hogere spanning en kunnen hierdoor verlengd worden tot een langere totale lengte van wel 20 meter. Pas wel de voeding aan aan het gekozen voltage.
  • Beschermingsniveau: Of de lampjes binnen of buiten gebruikt kunnen worden kunt u zien aan de hand van het beschermingsniveau . Lampjes met een beschermingsniveau van IP20 zijn alleen binnenshuis te gebruiken omdat ze niet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en kou. Zoekt u led strips voor buiten? Selecteer dan de varianten met een classificatie van IP61. Let wel dat ook deze niet geschikt zijn voor onderdompeling in water.
  • Leds per meter: Hoe hoger het aantal led-diodes, hoe hoger de lichtopbrengst ook is. Let hier dus goed op bij het uitkiezen van de led strips. Hoe meer leds er per meter zijn, hoe meer verlichting ermee uitgestraald wordt. U heeft de keuze uit 30, 60 of 120 leds per meter. Daarnaast verkopen wij ook COB led strips, die wel 504 leds per meter bevatten. Dit is één lange lichtbron, waarbij de afzonderlijke leds niet goed meer te herkennen zijn. Zo wordt hiermee een hele andere uitstraling gecreëerd dan met onze andere led strips. Bovendien is er sprake van een hogere lichtopbrengst.

Montage van de losse led strips

Onze losse led strips zijn zeer flexibel en buigbaar. Hierdoor kunt u ze heel gemakkelijk aanpassen aan de toepassing. Plaats achter een (televisie)scherm of een schilderij om als accentverlichting te gebruiken, of gebruik juist als hoofdverlichting. Doordat u de led strips ook kunt inkorten (door deze op de knipindicaties af te knippen) of kunt verlengen tot een langere strip van 5 tot wel 20 meter zorgt u er helemaal voor dat ze op ieder oppervlak en voor ieder doeleinde gebruikt kunnen worden. Ons aansluitmateriaal is wel nodig voor het koppelen van de verschillende led strips.

Hoe werkt de montage? Maak allereerst het oppervlak droog en vrij van stof en vet, om vervolgens de handige 3M-plakstrip aan de onderzijde te gebruiken om de led strips op te plakken. Als de strips eenmaal stevig opgeplakt zijn kunt u eventueel aluminiumprofielen gebruiken om ze te beschermen, of om het resultaat nog strakker en egaler te maken.

Als u nog geen complete led strip set in uw bezit heeft is er voor het aansluiten van de losse led strips een geschikte adapter nodig. Bij de sets worden de voeding en het aansluitmateriaal standaard meegeleverd, zodat u gelijk aan de slag kunt, maar anders kunt u dit bij ons eenvoudig mee bestellen. Aan de hand van de led strip kunt u kiezen voor 12V voeding of 24V voeding. Kies het juiste wattage aan de hand van uw led strips en zorg ervoor dat u altijd een wattage kiest dat nét wat hoger is dan dat van de aan te sluiten lichtbronnen.

Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het bestellen van de juiste losse led strips? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.