123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Smart led strips

Smart led strips bestellen?

Op deze pagina vindt u al onze smart led strips, die te bedienen zijn met een app op uw telefoon en tablet of met een spraaksysteem. Door te filteren op basis van het protocol, de lichtkleur, het merk en de lengte kunt u altijd de geschikte led strip bestellen, voor de beste prijs.

1 - 0 van 0

Bekijk ons ruime assortiment slimme led strips

Bent u op zoek naar een smart led strip? Kijk dan op deze pagina. Hier vindt u RGB, RGBW én RGBWW led strips van verschillende bekende merken. Werkend met Bluetooth, Wifi of ZigBee; wij verkopen het allemaal.

Hoe kiest u de juiste smart led strips?

Bij het uitkiezen van de juiste smart led strips moet u met verschillende zaken rekening houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de led strips geschikt zijn voor de gewenste toepassing door de juiste lengte te selecteren. Daarnaast kunt u ook een geschikte variant vinden aan de hand van de lichtkleur, het protocol en het gebruik. Al deze kenmerken hebben wij verwerkt in handige filters bovenaan de groepen, zodat u eenvoudig het juiste product bestelt.

Slimme led strips in verschillende lichtkleuren

De lichtkleur van de smart led strips is vaak eenvoudig aan de passen met behulp van de app op uw telefoon of tablet, maar welke opties er beschikbaar zijn ligt over het algemeen van tevoren al vast. Specifieke wensen? Houd hier dan goed rekening mee. U heeft de keuze uit RGB, RGBW en RGBWW led strips:

  • RGB: Als u deze led strips uitkiest heeft u de keuze uit een breed pallet van RGB-kleuren. Er zijn miljoenen opties. Witte verlichting behoort echter niet tot de mogelijkheden.
  • RGBW: In het geval van RGBW led strips kunt u schakelen tussen miljoenen verschillende RBG-kleuren én één witte lichtkleur. Warm wit licht bijvoorbeeld, wat perfect is voor het creëren van een sfeervol en aangenaam gevoel.
  • RGBWW: Deze led strips hebben de meeste opties. Hierbij kunt u namelijk kiezen voor gekleurd licht én kunt u schakelen tussen een groot aantal wittinten. Extra warm wit tot koud wit licht, en alles daartussen; het behoort bij deze led strips allemaal tot de mogelijkheden. Wissel sfeervolle en energieke verlichting op deze manier eenvoudig af.

Smart led strips met verschillende protocollen

Omdat wij smart led strips verkopen van een groot aantal verschillende merken, zoals Philips Hue, Idinio, Innr, Nanoleaf, WiZ, WOOX en EVE, zijn er ook verschillende protocollen beschikbaar: Bluetooth, Wifi (Tuya) en ZigBee. Zo kunt u ervoor zorgen dat de uitgekozen led strip past bij de andere slimme producten die u al in huis heeft.

U kunt kiezen voor een variant waarbij u geen hub nodig heeft. Via Bluetooth of het wifi-netwerk wordt er dan een verbinding tot stand gebracht tussen de app en de led strip. Installatie is zo in een mum van tijd gedaan.

Heeft u wel al een smart home bridge in huis (van Philips Hue of Innr)? Dan kunt u de led strips uiteraard ook gewoon toevoegen aan uw ZigBee-netwerk. Door gebruik te maken van het ZigBee-protocol heeft u vaak nét iets meer opties, zodat u de verlichting onder meer op afstand kunt bedienen en verschillende slimme apparaten (zoals uw andere slimme led lampen) met elkaar kunt laten samenwerken.

Slimme led strips voor binnen of buiten

Niet alle smart led strips zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Of een product geschikt is voor buitengebruik kunt u controleren aan de hand van de IP-classificatie . Een product met een classificatie van IP44 of hoger is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw of kou. Deze kunt u daarom gewoon gebruiken voor het verlichten van bijvoorbeeld het tuinhek. Let wel dat ook deze producten niet geschikt zijn voor onderdompeling in water.

Bekijk in de specificaties of het product geschikt is voor binnen- of buitengebruik of gebruik in sommige groepen het handige filter.

Installatie en bediening van de slimme led strips

De slimme led strips zijn vaak eenvoudig op de gewenste plek te monteren. Door het flexibele karakter van deze verlichting kunt u ze bovendien geschikt maken voor verschillende toepassingen. Ook aansluitmateriaal wordt vaak meegeleverd. Na de installatie hoeft u alleen nog maar de verbinding tot stand te brengen met behulp van een bridge, de Bluetooth-verbinding of het wifi-netwerk.

Als de verbinding eenmaal tot stand gebracht is kunt u met de app diverse handelingen uitvoeren. Schakel de verlichting in of uit, wissel tussen verschillende lichtkleuren en pas de helderheid aan. Soms kan u ook tijdschema’s of timers instellen waarmee het gebruik geautomatiseerd wordt. Bekijk bij ieder product wat de exacte mogelijkheden zijn.

Bedienen met uw stem? Dit kan vaak ook. Dan gebruikt u een voice assistant, zoals Google Assistant of Amazon Alexa, om de lampen te bedienen. Zo heeft u uw telefoon of tablet niet eens nodig om de verlichting aan of uit te zetten of te personaliseren.

Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het bestellen van de smart led strips? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.