123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Smart led strips zelf samenstellen

Slimme tuinverlichting zelf samenstellen

Samengestelde smart led strip sets kopen?


Led strips zijn handige lichtbronnen die door hun flexibiliteit op vrijwel alle plekken in en rondom het huis gemonteerd kunnen worden. En door led strips slim te maken worden ze nóg handiger. Dan zijn ze op afstand met behulp van een app op uw tablet of smartphone te bedienen, en kunnen ze ook worden voorzien van instellingen zoals tijdschema’s, zodat ze bijvoorbeeld automatisch aan of uit gaan.


Bij het slim maken van led strips komen wel een aantal voorbereidingen en handelingen kijken, bijvoorbeeld het uitzoeken welke producten met elkaar gecombineerd moeten worden om de led strip te voorzien van niet alleen slimme eigenschappen, maar ook om deze überhaupt werkend te maken in combinatie met een voeding. Wij nemen u graag dit werk uit handen.

Daarom introduceren wij samengestelde slimme led strips. Dit zijn sets waarin alle nodige producten van 123led.nl aanwezig zijn om een slimme led strip te gebruiken.

Welke producten vindt u in een slimme led strip set?

De slimme led strip sets bevatten een combinatie van de volgende producten: een led strip, voeding, slimme controller en wanneer van toepassing een DC-kabel.
 

De led strip is de lichtbron. Deze kan verschillen in de spanning/voltage, het aantal leds per meter (en daardoor de lichtopbrengst) en de kleur van het licht dat de led strip uitstraalt. Ook kunnen led strips witlicht (enkelkleurig) of RGB-kleuren, of witlicht én RGB-kleuren (RGBW en RGBWW) produceren, waarbij de RGBWW led strip meerdere wittinten kunnen verspreiden. De led strips zijn altijd 5 meter lang en zijn voorzien van duidelijke, bronzen knipindicaties. Op deze indicaties kan de strip worden doorgeknipt om de led strip in te korten. Montage is door de meegeleverde 3M-plakstrip altijd eenvoudig; schroeven of andere montagemiddelen zijn niet nodig.
 

Om de led strip te laten functioneren is vervolgens een voeding nodig. Deze zijn er in een 12V en een 24V variant. Dit voltage moet overeenkomen met de spanning van de led strip. Een voeding met een foutief voltage kan schade toebrengen aan de led strip, of kan ervoor zorgen dat het product helemaal niet werkt. Bij deze sets zorgen wij ervoor dat de juiste voeding bij de led strip zit.
 

Tot slot is een controller nodig om de led strip slim te maken. Dit is een klein kastje dat met de led strip verbonden moet worden en ervoor zorgt dat de led strip het signaal van een draadloos protocol kan ontvangen. Dit kan het wifi protocol zijn zoals u dat thuis ook gebruikt voor uw draadloos internet maar ook een ander protocol, bijvoorbeeld Zigbee of Z-Wave. Als u van een protocol anders dan wifi of Bluetooth gebruikmaakt is het wel nodig om over een bridge te beschikken; een soort router dat voor dit signaal zorgt. In andere woorden, de controller communiceert met een bridge.
 

In sommige gevallen is het nodig een extra DC-kabeltje te hebben om de controller met de led strip te verbinden. Als dit het geval is zorgen wij dat dit kabeltje bij de set zit inbegrepen, zodat u altijd de juiste producten heeft.
 

Met deze combinatie van producten haalt u het hoogst haalbare uit uw led strips. Heeft u nog vragen over ons assortiment van slimme led strip sets, of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Bestel hieronder direct een 5 meter slimme led strip set.


1 - 5 van 5