123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wandcontactdozen

Wandcontactdozen kopen?

Bestel zowel inbouw als opbouw wandcontactdozen voor een voordelige prijs en zorg ervoor dat u op een veilige manier uw elektronische apparaten van stroom kunt voorzien. In ons assortiment vindt u inbouw wandcontactdozen van 2USB, Gira en Jung en opbouw wandcontactdozen van ABB.

1 - 0 van 0

Bestel wandcontactdozen online

Om uw elektrische apparaten op een veilige manier van stroom te voorzien zijn wandcontactdozen essentieel. Wandcontactdozen zorgen ervoor dat de stroomaderen in een woning op een veilige manier gebruikt kunnen worden. De ombouwdoos zorgt er namelijk voor dat er geen stof of voorwerpen bij de stroomaderen kunnen komen, en contactpunten zorgen ervoor dat een elektrisch contact veilig tot stand komt. Hieronder leest u meer over de werking van wandcontactdozen, en vindt u de antwoorden op diverse veelgestelde vragen.

Inbouw- en opbouw wandcontactdozen

Inbouw wandcontactdozen

Een inbouw wandcontactdoos betreft de standaarduitvoering, bestaande uit een metalen inbouwframe met daarop de lasdoos waarop de stroomaderen gemonteerd kunnen worden, en een deksel met stopcontact. Bij sommige wandcontactdozen vormt dit een geheel, bij andere wandcontactdozen worden de lasdoos en de deksel los geleverd. Inbouw wandcontactdozen worden gebruikt als de stroomaderen inwendig in de muur zitten. In ons assortiment vindt u inbouwdozen van 2USB, Gira en Jung. De inbouw wandcontactdozen van 2USB onderscheiden zich door de twee USB-aansluitingen die boven het stopcontact geplaatst zijn. Hier kunt u in zeer korte tijd uw elektrische devices mee opladen.

Opbouw wandcontactdozen

Opbouw wandcontactdozen worden, zoals de naam doet vermoeden, op in plaats van in de muur aangebracht. Dit wordt gedaan als de muur niet genoeg ruimte biedt voor inbouwen, of als het uiterlijk van de wandcontactdoos weinig uitmaakt, zoals in een schuur, garage of meterkast. Bij een opbouw wandcontactdoos lopen de aan te sluiten stroomaderen over het algemeen door pvc buizen die op de muur zijn aangebracht. In ons assortiment vindt u opbouw wandcontactdozen van ABB. Hier kunt u zowel kabeldozen en losse deksel bestellen, als kabeldozen inclusief deksel.

Veelgestelde vragen

Wat is een wandcontactdoos?

Contactdoos is de officiële benaming van wat we in de volksmond doorgaans een stopcontact noemen. Het is een vast aansluitpunt voor een elektrische verbinding en zit in de meeste gevallen in of op de muur, vandaar wandcontactdoos. Het heeft als functie het beschermen van de stroomaderen door deze af te schermen van stof, vocht en voorwerpen, en om uw in staat te stellen veilig een elektrische verbinding te maken.

Hoe sluit ik een wandcontactdoos aan?

Haal voordat u begint met aansluiten altijd de stroom van de groep af. Strip vervolgens het nuldraad, aardedraad en fasedraad af, en plaats deze in de wandcontactdoos. Monteer de wandcontactdoos vervolgens in de uitsparing in de muur en plaats als het afdekmateriaal los wordt meegeleverd deze op de wandcontactdoos. Lees voor precieze instructies de documentatie van het product.
 

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina? Of wilt u graag meer weten over ons assortiment wandcontactdozen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.