123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
 
meer dan 3 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Maak uw tuin slim

Blog maak uw tuin slim

Maak uw tuin slim

Het is weer tijd om de tuinmeubels uit de schuur te halen, de barbecue aan te zetten, en om ’s avonds laat nog lekker op de veranda te gaan zitten. Met de hogere temperaturen in deze tijd van het jaar gaan we met z’n allen weer intensief gebruik maken van de tuin, ook tijdens de avonduren. Ook u bent wellicht druk in de weer om uw tuin voor het seizoen gereed te maken. Daarom leggen wij in deze blog graag uit hoe u met behulp van slimme producten uw tuin nog comfortabeler, energiezuiniger en veiliger kan maken .

Wanneer is een tuin slim?

Om te zien wat een slimme tuin anders maakt dan een gewone tuin is het handig om eerst even kort te benoemen wat ‘slim’ in deze context inhoudt. Het is een term die we steeds vaker tegenkomen, vooral in reclames op de radio en tv, maar het zal niet iedereen direct duidelijk zijn wat een slim apparaat is.

Een slim apparaat is een apparaat dat (1) op afstand te bedienen is, meestal met gebruik van een app op de smartphone of tablet, en (2) in samenwerking met andere slimme apparaten gebruikt kan worden. Hiervoor heeft een slim apparaat de mogelijkheid om een draadloze verbinding te maken, zowel met de gebruiker als met andere slimme apparaten. Daarnaast beschikt een slim apparaat vaak over extra functies, bijvoorbeeld het meten van het energieverbruik of het aan- en uitschakelen aan de hand van een timer.

Welke slimme producten zijn er voor in de tuin?

Uiteraard gebruiken wij in de tuin doorgaans andere apparaten dan binnenshuis, alhoewel er ook overeenkomsten zijn, zoals lampen. Buiten verlichting om, hebben we in de tuin meestal ook minder apparaten dan binnen, maar dat betekent niet dat ze in de tuin minder van belang zijn. Voor in de tuin is het de moeite waard om naar de volgende smart producten te kijken:

  • Slimme buitenverlichting: Deze slimme variant van de buitenverlichting is voor velen het eerste smart product dat in de tuin gebruikt wordt, en met goede reden. Slimme lampen zijn namelijk net zo gemakkelijk te monteren als de gewone variant. Het is zelfs mogelijk om standaard armaturen te gebruiken als behuizing voor slimme lampen . Dat scheelt weer in de kosten. Zolang u een armatuur heeft of aanschaft dat geschikt is voor gebruik buitenshuis en over een GU10, E14 of E27 fitting beschikt, is het mogelijk hier een losse slimme lamp in te draaien. Heeft u een armatuur met GU10 fitting? Kies dan bijvoorbeeld voor de WOOX R5077 slimme led spot en creëer uw sfeervolle effecten.
  • Slimme camera’s: Deze camera’s zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het in de gaten houden van de kinderen of de hond. Maar de grootste functie is misschien die van de gespecialiseerde slimme beveiligingscamera’s voor buiten, zoals de slimme camera-floodlight combinaties. Geplaatst in de tuin dragen zij behoorlijk bij aan uw veiligheid en die van uw woning, door u waar u zich ook bevindt op de hoogte te brengen over een waargenomen beweging.
  • Slim weerstation: Hoe mooi het weer op een bepaald moment ook is, voordat u het weet is het omgeslagen. Een slim weerstation biedt hierin uitkomst. Met geavanceerde sensoren die allerlei factoren meten, zoals de temperatuur, de luchtdruk en de luchtvochtigheid, is een slim weerstation in staat een uitgebreide weersverwachting naar uw smartphone of tablet te sturen. Zo weet u altijd wanneer de barbecue naar buiten kan en wanneer die beter in de schuur kan blijven staan.
  • Overige slimme producten: Hieronder vallen een aantal smart producten die in hun functie vrij uniek zijn. Zo is er de slimme buitenstekker van WOOX, waarop u bijvoorbeeld ook gewone lampen kunt aansluiten om deze vervolgens met een app te bedienen. Of kies voor de Eve Aqua slimme waterregelaar om uw buitenkraan slim te maken. Zo kunt u gemakkelijk de tuinsproeiers instellen en bedienen.
Maak uw tuin slim

Wat zijn de voordelen van een slimme tuin?

Waarom zou u de stap maken en de moeite nemen om uw huidige buitenverlichting en andere apparaten te vervangen of uit te breiden met slimme varianten? Een slimme tuin heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone tuin. Een slimme tuin is namelijk:

Gebruiksvriendelijk: De verschillende slimme apparaten zijn allemaal zeer makkelijk te gebruiken. Zolang de app op uw smartphone of tablet in verbinding staat met het apparaat dat u wilt aansturen of met de bridge, is het mogelijk uw smart producten te bedienen. Zo hoeft u niet meer door de tuinaarde te lopen om die ene slimme prikspot tussen de rozenstruiken aan te zetten. Wilt u het live beeld van uw slimme camera zien? Bekijk dat dan ook op de app. Het wordt al helemaal makkelijk als u gebruik maakt van een voice assistant, dan is zelfs het openen van een app overbodig.
Energiezuinig en milieubewust: Een slimme tuin geeft u de mogelijkheid om een gedetailleerd inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Zo kunt u bijvoorbeeld op een groot aantal apps van slimme producten zien hoeveel energie een bepaald slim apparaat precies gebruikt. Tevens maken timers het mogelijk de slimme apparaten zo in te stellen dat deze automatisch aan- en uitgeschakeld worden op bepaalde tijdstippen. Dat is vooral bij slimme verlichting een uitkomst. Dit zorgt vervolgens voor een kleinere impact op het milieu. Ook is het handig om te bedenken dat een lager energieverbruik betekent dat u sneller het aankoopbedrag terug heeft ‘verdiend’. Dat betekent dat slimme producten op lange termijn vaak helemaal niet duurder zijn dan de gewone variant.
Veilig: Een slimme tuin kan een stuk veiliger zijn dan een tuin waar geen gebruik wordt gemaakt van slimme buitenlampen of smart camera’s. Niet alleen bevordert een slimme tuinlantaarn bijvoorbeeld ’s avonds het zicht in de tuin, zodat u minder kans loopt om te struikelen of naast het tuinpad te stappen, maar deze kan in sommige gevallen ook samenwerken met een slimme camera. Dat komt niet alleen de beeldkwaliteit ten goede, maar zorgt ook voor een extra afschrikkende werking.

Hoe gebruik ik de smart producten in mijn tuin?

Voor het gemak maken wij in deze blog onderscheid tussen twee bedieningstypes: direct, en via een bridge.

Slimme camera’s en slimme weerstations werken meestal direct. Gebruikmakend van een wifi verbinding is het bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van een app rechtstreeks het product te bedienen en instellingen te veranderen.

Slimme buitenlampen werken meestal via een bridge. Dit houdt in dat het protocol dat de lampen gebruiken, bijvoorbeeld Zigbee, door een soort router (de bridge) wordt omgezet in een wifi signaal om met de gebruiker contact te maken. Voorbeelden hiervan zijn de lampen van Philips Hue en de bijbehorende Philips Hue Bridge, en de lampen van Innr en de bijbehorende Innr Bridge. Een uitzondering zijn de Smart Light lampen van Heissner. Deze zijn met de Heissner Smart Light RGB controller rechtstreeks met wifi te bedienen.

Bestel slimme producten voor in de tuin online

Bij 123led.nl vindt u niet alleen slimme lampen, maar ook een grote selectie slimme producten. Wij nodigen u dan ook graag uit om een kijkje te nemen in ons assortiment.

Shop hier uw slimme tuinverlichting

Terug naar blog

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!