123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Winkel verlichting

1 - 0 van 0

Led-verlichting voor uw winkel

Winkel verlichting

Winkel verlichting speelt een hele belangrijke rol bij het winkelen. In de etalage zorgt de juiste led-verlichting bijvoorbeeld voor een sfeervolle, uitnodigende uitstraling, waardoor bezoekers aangetrokken worden om juist aan uw winkel een bezoekje te brengen. Zorg dus voor een groter bezoekersaantal en een snellere service met goede passende led-lampen. Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod.

De juiste sfeer met winkel verlichting

Als mensen langs u winkel lopen, wilt u natuurlijk dat ze zich aangetrokken voelen om naar binnen te gaan. De invulling van de etalage beïnvloedt deze keuze, maar de sfeer die de winkel uitstraalt ook. Goede etalageverlichting is hierin een belangrijke factor. Zorg ervoor dat de lampen een goede lichtopbrengst hebben, maar tegelijkertijd een sfeervolle warm-witte kleurtemperatuur verspreiden. Spotjes zijn daarnaast ook een goede keuze voor in etalages, omdat u daarmee de aandacht kunt vestigen op de producten die dat nodig hebben.

 

Ook in de winkel zelf is verlichting een machtig middel. Door de juiste verlichting kunt u een prettige sfeer creëren, waardoor klanten zich welkom voelen in uw winkel. Hun aankopen kunnen zelfs beïnvloed worden door de verlichting. Zo heeft verlichting de kracht om voedsel verser te laten lijken, kleuren mooier te laten uitkomen of sieraden natuurlijker over te laten komen. De juiste verlichting draagt dus bij aan een hogere omzet.

De juiste verlichting voor uw winkel kiezen

Het kiezen van de juiste verlichting hangt af van een hoop factoren. Is er al veel natuurlijk licht in uw winkel? Welke plekken moeten extra worden uitgelicht of welke juist niet? Zo is er bijvoorbeeld in de etalage een hogere lichtopbrengst gewenst dan bij de kassa's, en bij de kassa's weer een hogere opbrengst dan bij de liften en op het toilet.

 

Ook de kleurtemperatuur is een belangrijke factor. Lampen met een warm-witte kleurtemperatuur (2700 tot 3000K) verspreiden een sfeervol licht, dat meer neigt naar geel. Neutraal-witte lampen (4000K) hebben een koelere tint. In kledingwinkels, meubelzaken of andere winkels waarin persoonlijk contact van belang is, zijn sfeervolle warm-witte lampen de beste optie. Deze geven uw winkel een gezellige uitstraling. In bijvoorbeeld supermarkten of elektronicawinkels zijn neutraal-witte lampen meer passend.

 

Led-panelen en/of downlighters zijn de perfecte oplossing voor energiezuinige verlichting in uw winkel. Creëer tevens de juiste sfeer, bijvoorbeeld met de ExpertColor led-spots van Philips. Het speciale licht van de ExpertColor laten kleuren zo natuurgetrouw tot leven komen zonder ideale sfeer te verpesten.

Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt extra voordeel

Wanneer u met uw onderneming overstapt naar led verlichting investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Uw energiekosten gaan hierdoor omlaag en u draagt hiermee ook een steentje bij aan het verkleinen van het klimaatprobleem. Een echte win-win situatie dus. Als ondernemer kunt u met de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanspraak maken op extra voordeel bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen. De EIA is een fiscale regeling waarbij de overheid ondernemers ondersteunt bij het overstappen naar energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In onze blog leest u meer over de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke verlichting in de winkel?

In winkels is praktische verlichting dat eenvoudig kan worden ingebouwd in het (systeem)plafond het meest voorkomend. Daarom vindt u in het assortiment van 123led.nl een groot aantal led panelen, led TL buizen, led downlights en led spots.

Hoeveel lumen heb ik in een winkel nodig?

Voor een winkel wordt een lichthoeveelheid van 500 tot 800 lumen per vierkante meter aangeraden voor goed zicht. Zo kunnen niet alleen klanten goed de artikelen en producten zien die u tentoonstelt, maar wordt ook diefstal moeilijker gemaakt.

Welke lichtkleur in een winkel?

De aangeraden lichtkleur is afhankelijk van het type winkel. Voor voedselwaren is een warm of zelfs een gekleurd licht soms aan te raden, omdat voedselwaar dan verser oogt. Verkoopt u non-food? Dan is meer zicht belangrijker. Hou ook rekening met de CRI-waarde, wat aangeeft hoe natuurgetrouw de lichtkleur is. Bij 123led.nl vindt u verlichting met een extra hoge CRI-waarde voor voedselwaar.
 

Heeft u vragen over winkel verlichting of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.