123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Eetkamer lampen

Eetkamer lampen kopen?

Bent u op zoek naar een lamp voor boven uw eettafel of voor een andere plek in uw eetkamer? Op deze pagina hebben wij ons gehele assortiment voor u op een rijtje gezet. Bestel bij ons hanglampen, opbouwspots of plafondspots in verschillende stijlen.

1 - 0 van 0

Bestel goedkope eetkamer lampen

Op deze pagina vindt u alle lampen die geschikt zijn voor uw eetkamer. Wij hebben een ruime keuze en verkopen allerlei verschillende soorten verlichting. Ga bijvoorbeeld voor opbouwspots of creëer uw eigen lamp met het 1-2-3-systeem van Calex. Welke lamp u ook uitkiest, u bestelt hem bij ons voor de beste prijs en ontvangt hem morgen al in huis.

Waar moet u op letten bij het kopen van eetkamer lampen?

Bij het uitkiezen van de juiste eetkamerverlichting is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Om de keuze voor u gemakkelijker te maken hebben wij deze punten voor u op een rijtje gezet:

Functie van de eetkamerverlichting

Eetkamer lampen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dit is vooral afhankelijk van wat u allemaal aan uw eettafel doet: alleen dineren, of ook studeren, knutselen met de kinderen, een boek of een krant lezen en de administratie bijwerken. Voor iedere situatie is er andere verlichting nodig. Het is daarom zeer belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het uitkiezen van uw eetkamer lampen.

Is uw eettafel alleen bedoeld voor het eten van uw maaltijden? Dan kunt u het beste kiezen voor een lamp die zachte en sfeervolle verlichting uitstraalt. Ga bijvoorbeeld voor een van onze hanglampen en voeg hier een lichtbron aan toe die warm witte verlichting verspreidt of een lage lichtopbrengst heeft.

Ook andere activiteiten aan de eettafel uitvoeren die iets meer verlichting nodig hebben? Ook dan kunt u voor een hanglamp gaan, maar kies dan wel voor een dimbare lichtbron. Zo kunt u de verlichting met een led dimmer feller en minder fel maken aan de hand van de activiteit die u uitvoert. Een SceneSwitch lamp is helemaal een goede keuze, want hierbij zorgt dimmen ook voor een warmere kleurtemperatuur. Hierdoor kunt u het licht helemaal aanpassen aan het moment.

U kunt in dit geval ook kiezen voor opbouwspots of plafondspots met een kantelbare lichtbron. Zo kunt u de lichtbron opzij kantelen tijdens het dineren om voor indirecte verlichting te gaan, maar op het tafelblad richten tijdens uw andere bezigheden.

Grootte van de eettafel

Hoe groot uw eettafel is is ook belangrijk bij het uitkiezen van een geschikte hanglamp, opbouwspot of plafondspot, om te zorgen dat er altijd sprake is van voldoende verlichting. Vaak heeft u bij een ronde eettafel al genoeg aan één armatuur, maar heeft u er bij een langwerpige tafel meer nodig. Door verschillende armaturen op dezelfde afstand van elkaar op te hangen kunt u symmetrie creëren en een rustige uitstraling verzorgen.

Liever een echte eyecatcher maken van uw eetkamerverlichting? Dan kunt u er ook voor kiezen om hanglampen met verschillende groottes en designs te combineren, en deze op verschillende hoogtes op te hangen.

Hoogte van de lamp

Ook de hoogte van de lamp is belangrijk. Om te zorgen dat u niet steeds uw hoofd stoot, het zicht niet belemmerd wordt en de verlichting op de beste manier op uw eettafel valt is het belangrijk om hanglampen op minstens 60 tot 75 cm boven het tafelblad te plaatsen. Er helemaal zeker van zijn dat de lamp hoog genoeg hangt? Dan kunt u ook voor opbouw- of plafondspots kiezen. Deze bevinden zich direct op het plafond, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen en zorgen voor een minimalistische uitstraling.

Geschikte lichtbron toevoegen

Welke lichtbron u gaat uitkiezen is vooral afhankelijk van de eetkamerverlichting die u toevoegt. In sommige armaturen zit er al een geïntegreerde lichtbron, maar soms moet u deze zelf nog bestellen. In een open armatuur kunt u het beste kiezen voor een opvallende lichtbron, zoals een XXL lamp of een filament lamp, terwijl dit in gesloten armaturen niet zo belangrijk is.

Om te zorgen dat de verlichting niet in uw ogen schijnt als u een open (hang)lamp boven de eettafel plaatst kunt u daarnaast ook kiezen voor kopspiegellampen. Deze zijn voorzien van een deels spiegelende coating, waardoor het licht niet geheel naar voren gestraald wordt. Dit is rustig en prettig voor de ogen.

Creëer uw eigen eetkamerlamp

Helemaal uw eigen lamp creëren voor boven de eettafel? Dit doet u met het 1-2-3-systeem van Calex. Hiermee stelt u namelijk uit een plafondkap, een textielsnoer en een fitting geheel uw eigen hanglamp samen. U heeft de keuze uit een ronde of vierkante plafondkap met ruimte voor één, drie, vier of vijf snoeren, in een koperen, bronzen, zwarte, grijze of witte kleur. Vervolgens kiest u een textielsnoer van 1,5 of 3 meter in een kleur die bij uw eetkamer past. Ook hiervoor heeft u de keuze uit meer dan tien verschillende kleuren. De laatste stap is het uitkiezen van een fitting in een kleur en vorm die het beste bij de zojuist uitgekozen onderdelen én bij de rest van uw interieur past.

Voor uw zelfgemaakte hanglamp heeft u een bijpassende led lamp nodig. Ook dan kunt u kiezen voor een XXL lamp of een filament lamp. Ga voor een lichtbron met een warm witte kleurtemperatuur als u een warme sfeer wilt creëren en een koude witte lichtkleur als u liever gaat voor een energiek gevoel. Ook qua wattage, lampvorm (rond, kogel of kaars) en wel of niet aanwezig led filament kunt u de lamp helemaal aanpassen aan uw wensen.

Andere lampen voor de begane grond kopen?

Niet alleen voor de eetkamer bestelt u bij ons de juiste lampen. Ook voor bijvoorbeeld woonkamer lampen bent u bij ons aan het juiste adres. Ga voor vloerlampen, wandlampen, tafellampen of plafondlampen en kies dus voor iedere toepassing de geschikte armatuur. Wij hebben een zeer ruime collectie, zodat u voor ieder interieur altijd een juiste lamp kunt vinden. Ook functionele keukenverlichting, bijvoorbeeld voor onder de keukenkastjes, vindt u bij ons.

Komt u er niet helemaal uit of wilt u ons advies bij het bestellen van de juiste lampen voor uw eetkamer? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.