123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Woonkamer lampen

Woonkamer lampen voor elke plek in de woonkamer

Hoe u uw woonkamer gaat verlichten is iets om goed over na te denken. Er zijn verschillende belangrijke vragen die u uzelf in dit kader kunt stellen, bijvoorbeeld welke hoek u wilt gaan uitlichten en waar u de accenten wilt gaan aanbrengen. Alleen op deze manier kunt u een geschikt lichtplan opstellen. Alle lampen die u vervolgens nodig heeft kunt u bij ons voor de beste prijs bestellen.

Welke lamp past het beste bij welke plek in de woonkamer?

De woonkamer is op verschillende manieren te verlichten, maar u moet er rekening mee houden dat er voor ieder onderdeel andere dingen belangrijk zijn. Bekijk daarom hieronder welk aspect van uw woonkamer u wilt verlichten en waar u in dat geval rekening mee moet houden:

Verlichting voor de zithoek of leeshoek

In een zithoek werkt centrale verlichting, in de vorm van bijvoorbeeld een plafondlamp of een plafonnière, vaak niet goed. Dit komt doordat er in dat geval sprake is van verlichting die té egaal en gelijkmatig is, waardoor er niet voldoende gebundelde verlichting is om te doen waarvoor de zithoek meestal bedoeld is: lezen, televisiekijken of met elkaar kletsen. Gericht licht toevoegen is in dat geval een beter idee.

Daarom wordt de staande lamp vaak gebruikt voor deze toepassing. Door deze lamp (in de hoek) achter de stoel of de bank te plaatsen kunt u de gerichte verlichting hiervan gebruiken tijdens bijvoorbeeld het lezen. Als het qua indeling mogelijk is om nóg een staande lamp neer te zetten in een andere hoek raden we dit zeker aan. Gebruik er dan eentje die zijn licht naar boven schijnt. Door de weerkaatsing tegen het plafond zorgt dit voor subtiele verlichting en creëert u hiermee direct een aangename sfeer in de zithoek.

Verlichting voor de bank

  • Boven de bank: Boven de bank kunt u meer centrale basisverlichting aanbrengen, bijvoorbeeld in de vorm van spotjes. Let er op dat deze niet recht op de televisie gericht staan, maar dat het licht tegelijkertijd ook niet in uw gezicht schijnt wanneer u op de bank zit. Gebruik daarom bij voorkeur kantelbare spotjes waarvan de lichtbron handmatig aan te passen is, zodat u kunt zorgen dat de lichtval perfect afgesteld is. Ook het gebruik van dimbare spotjes kan handig zijn. Met behulp van een led dimmer kunt u de sfeer in de woonkamer dan eenvoudig veranderen door de helderheid van het licht aan te passen. Maak het minder helder om een ontspannen sfeer te creëren en helderder op momenten dat goede zichtbaarheid belangrijker is.
  • Onder de bank: Onder de bank kunnen led strips aangebracht worden om een zeer subtiele vorm van verlichting toe te voegen. Deze strips zijn zelf niet zichtbaar, maar wanneer u ze aanzet komt er wel een prachtige gloed onder de bank vandaan. Kies voor warm wit licht om het in uw huiskamer echt sfeervol te maken of voor gekleurde verlichting om wat meer kleur toe te voegen.

Verlichting voor bij de televisie

Ook bij uw televisie is het kiezen van de juiste verlichting belangrijk, want als u dit niet doet kunt u last krijgen van vermoeide ogen. Hoe werkt dit? Als u te weinig of geen licht aanbrengt is de achtergrond te donker. Het contrast tussen de verlichting die de tv uitstraalt en de donkerte daarachter is niet goed voor uw ogen en zorgt voor een prikkend en vermoeid gevoel. Zorg dus altijd voor voldoende tegenlicht, bijvoorbeeld in de vorm van een klein tafellampje of led strips. Deze strips kunnen achter de televisie worden geplaatst, waardoor ze hun licht niet direct naar voren schijnen maar op de wand projecteren. Dit zorgt voor een subtiel lichteffect dat zeer aangenaam is voor de ogen.

Verlichting voor de salontafel

Decoratieve verlichting is perfect voor op de salontafel. Dit soort lampen zijn niet per se bedoeld om voor veel extra verlichting te zorgen, maar eerder om wat meer sfeer toe te voegen. Gebruik hiervoor niet alleen onze tafellampen maar ook onze led waxinelichtjes. In plaats van écht kaarslicht, waarmee gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en er kaarsvetvlekken op de tafel terecht kunnen komen, voegt u met led kaarsjes dezelfde authentieke verlichting toe zónder de extra risico’s. Led waxinelichtjes gaan bovendien veel langer mee en hebben soms zelfs een levensduur van wel 50.000 uur.

Boven de salontafel kunt u een hanglamp toevoegen. Hiermee kunt u extra verlichting toevoegen aan uw zithoek, maar kunt u ook een uniek detail toevoegen aan uw interieur. Zo kunt u ook een snoerpendel met een designlamp combineren om een echte eyecatcher te creëren in uw woonkamer.

Accentverlichting voor uw schilderij of kast

Bepaalde onderdelen van uw interieur uitlichten, zoals een bijzonder ornament of een schilderij op de muur? Hiervoor kunt u spotjes gebruiken. Deze hebben vaak een kantelbare lichtbron waardoor u ervoor kunt zorgen dat het licht precies op de juiste plek schijnt.

Voor het verlichten van uw kast kunt u led strips gebruiken. Deze zijn eenvoudig vast te plakken met behulp van hun sterke kleefstrip en zorgen er vervolgens voor dat uw boeken, beeldjes of andere spullen in de kast op perfecte wijze verlicht worden. De verlichting in uw (boeken)kast volledig kunnen personaliseren? Kies dan voor slimme kastverlichting van WiZ. Hiermee verlicht u de boeken of andere voorwerpen met de lichtkleur of kleurtemperatuur die u perfect vindt en kunt u zelfs verschillende lichtprogramma’s instellen.

De juiste lichtbron voor woonkamer lampen kiezen

De fitting is altijd in de specificaties terug te vinden, zodat u voor iedere hang-, wand-, tafel- of vloerlamp een geschikte lichtbron kunt vinden. Let er op dat er voor elke armatuur andere lichtbronnen geschikt zijn. Zo kunt u in snoerpendels en andere open armaturen gebruik maken van onze opvallende XXL lampen. Deze kenmerken zich door hun bijzondere vorm of kleur. In staande lampen komen kopspiegellampen goed van pas, omdat deze er door hun deels spiegelende coating voor zorgen dat het licht niet geheel naar voren gestraald wordt. Hierdoor schijnt het niet direct in uw ogen als u op de bank zit.

Wilt u uw lampen in de huiskamer te allen tijde kunnen dimmen én op afstand aan of uit kunnen zetten? Maak dan gebruik van een slimme stekker of een smart dimmer. Deze slimme producten bieden u de mogelijkheid om met een app op uw telefoon of tablet uw verlichting aan te sturen, waar u ook bent.

Bent u er nog niet over uit? En wilt u ons advies? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van advies kunnen voorzien.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten