123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Slimme tuinverlichting zelf samenstellen

Slimme tuinverlichting zelf samenstellen?

Samengestelde slimme tuinverlichting sets kopen?


Als u op zoek bent naar een slimme lamp voor in de tuin heeft u normaal gesproken twee opties.


De eerste optie is om een kant-en-klare slimme lamp te kopen van bijvoorbeeld Philips Hue, Innr of Garden Lights. Dit is een buitenarmatuur inclusief slimme lichtbron en is direct klaar voor gebruik. Dat is weliswaar makkelijk maar aan zo een lamp kan een aanzienlijk prijskaartje hangen en u kunt niet zomaar van armatuur of van lichtbron wisselen als daar uw voorkeur naar uit gaat.


De tweede optie is om in plaats daarvan op onze website te zoeken naar een buitenarmatuur die aan uw smaak voldoet, om daar vervolgens een geschikte slimme lichtbron voor aan te schaffen. Dit vergt echter meer van uw tijd doordat u de juiste producten zelf bij elkaar moet zoeken.


Daarom introduceren wij een derde optie die de voordelen van een kant-en-klaar product én een samengestelde keuze met elkaar combineert. Op deze pagina vindt u onze combi-oplossingen voor slimme tuinverlichting. Daarmee kunt u kiezen voor lichtbronnen uit een brede selectie merken, samen met de voordelige prijs die u van onze huismerk armaturen gewend bent.

Welke producten zijn in deze slimme tuinverlichting sets gecombineerd?

De combinaties die u op deze pagina vindt bestaan altijd uit twee delen: een slimme lichtbron van een smart home merk en een buitenarmatuur van ons 123led-huismerk.
 

Een slimme lichtbron is een led lamp die over slimme functionaliteiten beschikt, zoals bediening met uw smartphone en bijvoorbeeld de mogelijkheid om met tijdschema’s te werken. Zo een lichtbron werkt altijd op een draadloos protocol . Dit kan het wifi protocol zijn (zoals u thuis gebruikt voor internet) maar ook een protocol als Zigbee of Z-Wave. Als een lichtbron een ander protocol gebruikt dan wifi of Bluetooth is er een bridge nodig om verbinding te leggen tussen de bediening (doorgaans een app op uw telefoon) en de lamp; deze bridge ‘vertaalt’ het protocol van de lamp naar het wifi protocol zodat uw smartphone dit kan verstaan.
 

Een buitenarmatuur is niets anders dan een lamphouder die voor buitengebruik geschikt is. Dit betekent dat een buitenarmatuur een beschermingswaarde heeft van IP44  of hoger. Dit houdt in dat een buitenarmatuur altijd over een bepaalde mate van stof- en vocht/waterbestendigheid beschikt. Dit zijn bijvoorbeeld armaturen zoals gebruikt als behuizing van wandlampen, grondspots, sokkellampen en tuinlantaarns.

Hoe gebruikt u de samengestelde slimme tuinverlichting?

Het eerste wat u dient te doen is de lichtbron en de armatuur combineren: de slimme lamp moet in de armatuur gedraaid worden. Nadat u vervolgens de lamp van stroom voorziet kunt u de lamp met een app op uw telefoon koppelen en bedienen. Zoals eerder vermeld werken slimme tuinlampen op een draadloos protocol zoals Zigbee. Het Zigbee protocol heeft het voordeel dat het als signaal goed door obstakels zoals muren en meubels kan en dat er bediening van veel apparaten of lampen tegelijkertijd mogelijk is. In de praktijk betekent dit dat een Zigbee bridge vereist is om deze bediening mogelijk te maken.
 

Alle Zigbee lichtbronnen in de combinaties die op deze pagina staan kunnen gebruikt worden in combinatie met de Philips Hue bridge. Deze bridge (en de daarop werkende lampen) kunnen met de Philips Hue app (voor iOS of Android) bediend worden. Maakt u gebruik van een andere bridge? Gebruik dan de daarvoor bestemde app.
 

Zo geniet u van een brede selectie slimme tuinlampen voor een leuke prijs. Heeft u vragen over de samengestelde sets slimme tuinverlichting? Of heeft u hulp nodig bij uw keuze? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Bestel hieronder direct een slimme tuinverlichting combinatie.


1 - 11 van 11