123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Bouwlampen

Bouwlamp goedkoop kopen

Bekijk hieronder ons assortiment draagbare led bouwlampen en bestel een voordelige led bouwlamp van ons 123led-huismerk. Kies uit een robuuste led bouwlamp met een vermogen van 30, 50, 100 of 150W. Vandaag besteld, is morgen al in huis.


1 - 15 van 15

Bestel voordelig een led bouwlamp

In ons assortiment vindt u vier verschillende draagbare led bouwlampen. Alle vier zijn ze van ons 123led huismerk. Daarnaast beschikken ze alle 4 over een kleurtemperatuur van 4000K en beschermingsniveau IP65. Met beschermingsniveau wordt bedoeld mate van bescherming tegen indringing van voorwerpen en stof (eerste cijfer na IP) en tegen vocht/water (tweede cijfer na IP). Verder zijn deze led bouwlampen uit klasse ll, wat betekent dat ze een robuuste behuizing hebben die dubbel geïsoleerd is.

Uitleg specificaties bouwlamp

Er zijn een aantal dingen die u vaak tegenkomt bij het aanschaffen van lampen. Deze horen bij de specificaties. Wij leggen hieronder graag een paar voor u uit. Overal waar u lampen koopt ziet u de kleurtemperatuur (K) terug. Hiermee wordt aangegeven wat voor licht de lamp produceert. 1800-2200K hoort bij een kleurtemperatuur genaamd flame wit. Dan is er verder nog extra warm wit. Hier horen lampen bij met een kleurtemperatuur van 2200-2700K. Daarnaast is er ook nog warm wit (2700-3200K), helder wit (3200-4500K) en koud wit (4500-6500K).

 

Ook is het handig om te letten op de lichtopbrengst van een lamp. Dit wordt ook wel Lumen genoemd, wat soms weer wordt afgekort als lm. Lumen drukt de hoeveelheid licht uit die een lamp produceert. Het gaat hierbij om de totale hoeveelheid uitgestraald licht.

Gebruik industriële bouwlampen

Bouwlampen worden voornamelijk gebruikt in de bouwsector. Bouwvakkers of klussers gebruiken deze lampen om hun werk goed te kunnen zien. Echter worden deze lampen ook gebruikt door particulieren die zelf een verbouwing aan het uitvoeren zijn. Het kan zijn dat u de bouwlamp wenst te gebruiken in een werkplaats waar u de hele dag bezig bent. Ook kan het zijn dat u een bouwlamp wilt gebruiken om bijvoorbeeld de gevel van uw bedrijfspand te verlichten. In dat geval zult u wellicht een andere bouwlamp willen gebruiken.

 

Daarom is het handig om te kijken naar de kleurtemperatuur van een bouwlamp. Wanneer u in een werkplaats bezig bent zal u waarschijnlijk een erg witte kleur willen. Dat heet ook wel helder wit of koud wit. Dit heeft een wat blauwige gloed. Hierdoor heeft u erg duidelijk en fel licht. Voor de verlichting van de gevel van uw bedrijfspand wilt u misschien iets meer een sfeervolle kleurtemperatuur. In dat geval zou een warm witte kleur beter passen.

 

Naast een werkplaats of tijdens een verbouwing zelf is het ook mogelijk om deze lampen in uw tuin te gebruiken. Zo hebben welkome gasten extra licht en kan het afschrikkend werken bij ongenode gasten. U kunt de bouwlamp simpelweg gebruiken door de stekker aan te sluiten op een stopcontact en de bouwlamp ergens neer te zetten. Het is namelijk een draagbare bouwlamp, dus makkelijk op te pakken en te verplaatsen. Bij ons wordt er ook een voedingskabel meegeleverd om de lamp op elektriciteit aan te sluiten wanneer de accu op is. U kunt de lamp op de grond zetten om het gewenste gedeelte van onderuit te belichten of u kunt de bouwlamp op de meegeleverde statief zetten.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoeveel lumen moet een bouwlamp hebben?

Over het algemeen is 1000 lumen voldoende. Wilt u echter een grote ruimte of een open ruimte in de buitenlucht verlichten, dan is het verstandig om te kijken naar een bouwlamp met meer lumen.

Hoeveel watt moet een bouwlamp zijn?

Voor een binnenruimte is een 12 watt led lamp genoeg. Dit staat gelijk aan 1000 lumen. Voor een grote ruimte of een open ruimte in de buitenlicht is het verstandig om een led lamp te kiezen met meer lichtopbrengst, oftewel meer watt.

Wat is goed werklicht?

Voor goed en helder licht is het raadzaam om te kiezen voor led verlichting met wit koud licht. Wit koud licht staat gelijk aan 4000k tot 6500K.
 

Indien u na het lezen van deze tekst nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.