123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL buis 60 cm G13/T8

Led T8 TL buis van 60 cm kopen?

Koop voordelig een led TL buis van 60 cm lang met G13 fitting. Dit type buis wordt ook wel T8 genoemd, en kan in een led TL armatuur worden geplaatst. Heeft u een nieuwe starter nodig? Ook deze kunt u bij ons bestellen. Filter op merk, kleurtemperatuur, lichtopbrengst, lichtkleur en het aantal lumen per watt om een passende led TL buis te vinden.

 

Voordelig een G13/T8 led TL buis van 60 cm kopen

Verlicht diverse panden eenvoudig met behulp van led TL buizen. Lees hieronder meer over de G13/T8 led TL buis of bestel hierboven direct de buizen die u nodig heeft. Graag grotere aantallen bestellen? Vraag dan een offerte aan.

Wat is een G13 of T8 led TL buis van 60 cm

Wij kunnen goed begrijpen dat deze twee benamingen een beetje verwarrend kunnen zijn. Gelukkig is het erg simpel, want beide termen staan voor één en dezelfde type led TL buis. Dit zijn namelijk led TL buizen met een diameter van 28 mm en twee pinnen die 13 mm uit elkaar staan. Daarnaast zijn de TL buizen op deze pagina 60 cm lang.

De juiste G13/T8 60 cm TL buis kiezen

Het kopen van de geschikte led TL buis kan een lastige taak zijn. Daarom kunt u op deze pagina gebruik maken van filters, waardoor u eenvoudiger de juiste buis er tussenuit filtert. Het gaat hierbij om de volgende filters:

  • Lichtopbrengst: dit wordt uitgedrukt in lumen (l) en geeft aan hoeveel licht de led TL balk verspreidt. Des te hoger deze waarde, des te meer licht er is, en des te minder led TL buizen u nodig heeft om een ruimte van voldoende te verlichten.
  • Kleurtemperatuur: dit wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en geeft aan of de TL buis een warme of koelere lichtkleur produceert. Deze schaal varieert tussen de 1800K (warm wit) tot en met 6500K (koud wit).
  • Lichtkleur: dit staat in verhouding met de kleurtemperatuur. De lichtkleur van een led TL buis varieert tussen koud wit (6500K) of warm wit (1800K).
  • Lumen per watt: dit is een manier om de energie-efficiëntie van een lichtbron uit te drukken. Zo wordt er gekeken naar de lichtopbrengst per verbruik en dit maakt het mogelijk om lampen die andere wattages hebben toch met elkaar te vergelijken.
 

Is 60 cm toch niet de lengte waar u naar op zoek bent? Bekijk dan onze andere led TL buizen G13/T8.

Led TL buis starter gebruiken

Met een starter zorgt u ervoor dat een TL buis gaat branden zodra de lichtschakelaar wordt gebruikt. Dit is alleen nodig als de starter niet is verwerkt in de armatuur. Indien uw huidige conventionele TL buis is voorzien van een starter, heeft u als u deze vervangt met led TL buizen ook een led TL buis starter nodig. In sommige gevallen ontvangt u al een starter bij aankoop van een TL buis.

G13/T8 led TL buis van 60 cm vervangen

Het is mogelijk om zelf uw TL buis te vervangen met een led TL buis. Hier heeft u wel wat technische kennis voor nodig. Het is namelijk niet alleen van belang om de TL buis te vervangen, maar als u al een armatuur heeft moet de huidige starter ook worden vervangen voor en led starter. Dit maakt het in sommige gevallen handiger én goedkoper om direct een led TL buis met armatuur aan te schaffen. De basisstappen voor het vervangen van een led TL buis zien er als volgt uit:

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Draai de TL buis een kwartslag, zodat u deze uit de armatuur kunt verwijderen.
  3. Vervang de oude starter met een led starter indien nodig.
  4. Draai de nieuwe led TL buis in het armatuur door deze een kwartslag te draaien.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn T8 led buizen?

Dit zijn led TL buizen met een diameter van 28 mm. Deze TL buizen hebben twee pinnen en deze staan 13 mm uit elkaar. Op 123led.nl vindt u diverse T8 (G13) led TL buizen met afmetingen van 60 cm, 90 cm, 120 cm en 150 cm. Heel veel keuze en dat met de laagsteprijsgarantie. Zo zit er altijd iets voor u bij.

Wat is het verschil tussen T8 en G13?

De twee benamingen kunnen mogelijk een beetje verwarrend zijn, maar maakt u zich maar geen zorgen. Het is namelijk erg simpel, want beide termen staan voor één en dezelfde type led TL buis. De T8/G13 zijn TL buizen met een diameter van 28 mm en hebben twee pinnen die 13 mm uit elkaar staan.

Moet ik een nieuw armatuur kopen als ik een led TL buis wil installeren?

Het is niet nodig om een nieuw armatuur aan te schaffen als u een TL buis wilt vervangen met een led TL buis. Hier is wel wat technische kennis voor nodig. Vaak moet niet alleen de TL buis vervangen worden, maar de starter moet ook worden vervangen voor en led starter. Dit maakt dat het in sommige gevallen voordeliger en makkelijker is om meteen een led TL buis met armatuur aan te schaffen.
 

Heeft u vragen over onze G13/T8 60 cm led TL buizen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.