123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Wifi (Tuya)

De goedkoopste Wifi producten voor Smart Home bij 123led

Bestel goedkoop Smart Home producten die op wifi werken. Op deze pagina vindt u een ruim assortiment aan smart home producten, zoals camera's, deurbellen, dimmers, verlichting en meer.  Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht. Bestel vandaag nog een Smart Home product die op het wifi protocol werkt en krijg deze morgen al thuisbezorgd.

1 - 0 van 0

Smart Home producten via wifi

De Smart Home producten op deze pagina werken op het wifi (Tuya) protocol. Doordat de Smart Home producten verbonden kunnen worden via het wifi-netwerk, is het gebruik van een extra hub of bridge niet nodig. Dit scheelt u kosten en moeite! Lees hieronder meer over het wifi (Tuya) protocol of bestel hierboven direct een Smart Home product dat via wifi werkt.

Wat is wifi (Tuya)?

Wifi (Tuya) is een van de bekendste communicatieprotocollen. Deze protocollen zijn de talen die apparaten gebruiken om een draadloze verbinding met elkaar te maken, en hiervan is wifi (Tuya) de meest gebruikte. Dit komt omdat wifi oorspronkelijk bedoeld is voor het opzetten van relatief grote netwerken waar hoge datasnelheden noodzakelijk zijn, zoals bij computers, smartphones, tablets en andere apparaten waar grote aantallen data wordt verbruikt.

Het verschil tussen wifi en Tuya

Eigenlijk is Tuya een programma dat gebruik maakt van wifi. Het zet het wifi protocol om in een versie die geschikt is voor het gebruik van smart home producten. Daardoor is er geen duidelijk verschil in prestaties tussen wifi en Tuya. Wel zijn er verschillende wifi versies die elk verschillend presteren. Welke versie wifi u heeft is afhankelijk van uw router. Het grootste verschil is de data snelheid. Zo maken de nieuwste wifi versies behalve de frequentie van 2,4 GHz ook gebruik van 5 GHz, waarbij hogere datasnelheden mogelijk zijn.

Het verschil tussen wifi (Tuya) en andere protocollen

Het grootste verschil zit in de datasnelheid en in de grote compatibiliteit van wifi (Tuya). Omdat vrijwel elk huishouden gebruik maakt van een wifi netwerk is er een overvloed aan apparaten dat van wifi gebruik kan maken. Dit heeft ook een nadeel. De frequentie van 2,4 GHz is zeer druk bezet, waardoor er soms storing van het signaal mogelijk is. Ook is door de hoge datasnelheid sprake van een hoger energieverbruik. Lees meer informatie over de verschillende protocollen .

Welke slimme apparaten zijn met wifi (Tuya) te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er smart home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Er zijn ook producten die altijd van wifi (Tuya) afhankelijk zijn. Denk hierbij aan slimme camera's. Deze kunnen door het belang van videobeelden niet met een ander protocol communiceren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke merken werken met Tuya?

Er zijn verschillende bekende merken die samenwerken met Tuya. Een paar voorbeelden hiervan zijn, Hombli, LSC Smart Connect, Calex en EVE. Omdat er zoveel merken zijn die met Tuya samenwerken kunt u altijd wel een geschikt Smart Home product vinden.

Hoe werkt Tuya?

Tuya zet het 2,4 GHz signaal van uw router om in een signaal wat geschikt is voor smart home producten. Hierdoor hoeft u geen aparte hub of bridge aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen Tuya en andere protocollen?

Een verschil is de grote compatibiliteit van wifi (Tuya). Vrijwel elk huishouden maakt tegenwoordig gebruik van een wifi netwerk, waardoor er een overvloed is aan apparaten die gebruikmaken van wifi.
 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het wifi (Tuya) protocol werkt? Neem dan contact met ons op.