123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Zigbee

Zigbee producten voor Smart Home voordelig kopen

Op deze pagina vindt u een grote selectie van smart home producten die op het Zigbee protocol werken. Zo vindt u op eenvoudige wijze de smart home artikelen die u zoekt. Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht. Vandaag besteld, is morgen al in huis.

1 - 0 van 0

Goedkoop smart home producten kopen die werken via Zigbee

Hier vindt u voordelig slimme artikelen zoals sensoren, schakelaars, hubs en meer die werken op het Zigbee protocol. Lees hieronder meer over Zigbee of kies hierboven voor het soort product waar u naar op zoek bent.

Wat is Zigbee?

Zigbee is een communicatieprotocol voor draadloze netwerkverbindingen. Dat is een hele mond vol. Het houdt in dat Zigbee een taal is dat door apparaten gebruikt wordt om een verbinding te maken. Voor deze verbinding maakt Zigbee in Nederland gebruik van de frequentie van 2,4 GHz. Zigbee is lange tijd een open standaard geweest. Dat houdt in dat producenten het protocol konden aanpassen voor hun eigen doeleinden, waardoor Zigbee veel werd gebruikt. Nadeel was wel dat deze verschillende versies van Zigbee niet altijd met elkaar samen konden werken. Zigbee 3.0 bracht hier verandering aan.

Het verschil tussen oudere Zigbee versies en Zigbee 3.0

Het enige noemenswaardige verschil zit tussen de oude Zigbee versies en het nieuwere Zigbee 3.0. Deze heeft als voordeel dat het eerdergenoemde open standaard nu gesloten is. Hierdoor kunnen alle Zigbee apparaten met elkaar communiceren, ook al komen deze apparaten van verschillende fabrikanten en merken. Hierdoor is het grootste nadeel van Zigbee weggevallen.

Het verschil tussen Zigbee en andere protocollen

Alhoewel Zigbee net als wifi en bluetooth gebruik maakt van de drukbezette 2,4 GHz frequentie is de datasnelheid van Zigbee toch aanzienlijk lager. Deze is maximaal 250 kb/s. Hierdoor is Zigbee alleen geschikt voor het versturen en ontvangen van kleine hoeveelheden data zoals opdrachten voor slimme apparaten. Dit is voor het gebruik van Zigbee vrijwel altijd voldoende. Daarnaast is Zigbee een stuk energiezuiniger. Ook is Zigbee een mesh netwerk, waarbij het signaal van apparaat naar apparaat wordt doorgegeven. Hierdoor kan er een zeer groot netwerk worden opgezet, ook omdat Zigbee netwerken ruim 65.000 apparaten aankunnen.

Welke slimme apparaten zijn met Zigbee te gebruiken?

Welke producten gebruik maken van Zigbee verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er vooral slimme verlichting merken die veel met Zigbee werken. Er zijn ook producten die altijd maar met één protocol te gebruiken zijn. Denk hierbij aan slimme camera’s. Hieronder noemen wij een paar bekende merken die gebruik maken van het Zigbee protocol.

  • Philips
  • WOOX
  • Aqara
  • Innr
  • Adura

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke merken werken met Zigbee?

Veel merken werken met het Zigbee protocol. Denk hierbij aan bekende merken als Philips, Woox en Innr. Deze artikelen vindt u zeer voordelig op 123led.nl.

Hoe werkt Zigbee?

Zigbee maakt gebruikt van een 2,4 GHz frequentie. Hierop kunnen de apparaten met elkaar communiceren. De datasnelheid van Zigbee is lager dan die van andere protocollen, maar heeft de mogelijkheid een groot netwerk te bedienen en dit maakt Zigbee zeer energiezuinig.

Wat heb ik nodig voor Zigbee?

Als starter heeft u voor Zigbee alleen een Zigbee hub nodig, zoals een Homey. U kunt uw Zigbee apparaten koppelen aan de hub om deze vervolgens met uw smartphone te kunnen bedienen.

Wat is het bereik van Zigbee?

Zigbee heeft een draadloos bereik van 10 tot 20 meter, dit geldt voor apparaten binnenshuis. Het bereik hang af van de positie van de apparaten binnenshuis en of er interferentiebronnen aanwezig zijn.
 

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw smart home aankoop. Heeft u vragen over ons aanbod producten dat op het Zigbee protocol werkt? Neem dan contact met ons op.