123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Inbouwspots

Inbouwspots bestellen?

Op deze pagina vindt u een ruim aanbod aan voordelige inbouwspots en downlights. Wij verkopen naast ronde en vierkante inbouwspots ook downlights met of zonder lichtbron. Deze zijn allemaal geschikt voor inbouw in het plafond of in de wand. Bekijk onze inbouwspots per type of per ruimte. Vandaag besteld, is morgen in huis.

Inbouwspots per type

Inbouwspots per ruimte

1 - 0 van 0

Voordelig inbouwspots kopen met strakke afwerking



Inbouwspots zijn ideaal voor iedereen die extra verlichting nodig heeft, maar geen ruimte heeft voor grote en opvallende lampen. Of voor mensen die op een subtiele manier extra licht willen toevoegen aan een ruimte. Doordat de spots gemonteerd zijn in het plafond heeft u hier geen last van en ziet het er strak en netjes uit. Lees hieronder meer over inbouwspots of kies hierboven direct voor het artikel dat u nodig heeft.

Het kiezen van de juiste inbouwspot

Er zijn een hoop zaken waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het aanschaffen van inbouwspots. Hieronder hebben we een aantal belangrijke keuzes voor u op een rijtje gezet.

De ruimte

De eerste belangrijke vraag is natuurlijk in welke kamer u de inbouwspots wilt gaan plaatsen. Als u een spotje in de woonkamer gaat plaatsen moet u met andere dingen rekening houden dan als u bezig bent met de badkamer. In de badkamer is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat u spotjes kiest die beschermd zijn tegen vocht, anders leven de lampen niet lang. De spots moeten dan ook minstens IP44-geclassificeerd zijn . Een andere belangrijke factor is de lichtkleur. Waar gezellige warm-witte verlichting (2700K) ideaal is voor in slaapkamers, is het in de keuken niet zo gebruikelijk. Daar is meer koelere verlichting (3000K) nodig, zodat u beter zicht heeft én waarmee de productiviteit verhoogd wordt.

De plaats van de led spot

De positionering van de inbouwspots is iets wat zeer belangrijk is om op voorhand te bepalen. Zo weet u zeker dat het licht schijnt op de juiste plekken. Achteraf is dit namelijk nog lastig te wijzigen. Bij plaatsing van de spots is ook de inbouwdiepte van belang. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn boven het plafond, voor de warmteafvoer van de lichtbron. Bij elke inbouwspot staat daarom de gewenste inbouwdiepte weergegeven, zodat u niet snel misgrijpt.

Soort armatuur

Qua armatuur is er keuze uit ronde armaturen en vierkante armaturen. De keuze hiertussen is compleet afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit verschillende kleuren armaturen, zoals chroom, nikkel, wit of zwart. Verder is de keuze niet zo spannend, omdat de armaturen uiteraard zeer minimalistisch zijn.

De ideale lichthoek

De lichthoek geeft de hoek aan van de lichtbundel die uit de lamp komt. Dit wordt daarom ook wel de stralingshoek genoemd. In de specificaties van de inbouwspots wordt dit uitgedrukt in het aantal graden. Bij 'normale' lampen is dit meestal 360 graden, maar omdat spots meestal alleen naar beneden schijnen is de lichthoek van spots meestal een stuk lager.

De lichthoek kan per lamp verschillen, omdat een spotje wel of niet richtbaar kan zijn. Bij kantelbare spotjes kunt u zelf de stralingshoek bepalen en kunt u de lichtbundel laten schijnen waar u zelf wilt. Dit hoeft dus niet perse precies naar beneden te zijn. Op deze manier kunnen de spotjes ook gebruikt worden als accentverlichting.

Dimbaar of niet dimbaar

Een andere keuze is die voor dimbare verlichting. Dimbare inbouwspots kunnen bestuurd worden, zodat u de helderheid van de lamp kunt aanpassen. Zo bepaalt u voor elke situatie altijd de juiste sfeer: bijvoorbeeld fel licht als u aan het werk bent en gedimd licht als u een gezellig etentje heeft. Door voor dimbare inbouwspots te gaan worden deze dus een stuk veelzijdiger. Natuurlijk hebben wij ook niet dimbare spotjes in ons assortiment.

Geïntegreerd of niet

De laatste keuze is of u gaat voor een geïntegreerde led-lamp of niet. Schaft u dus alleen een armatuur aan en losse lampen, of koopt u alles in één keer? Het aanschaffen van armaturen zónder geïntegreerde lamp zorgt ervoor dat u de lamp helemaal kunt aanpassen naar uw smaak. Met de 'creëer uw eigen inbouwspot'-tool bepaalt u álles zelf: soort armatuur, lichtkleur, wattage, dimbaarheid en kleurechtheid. Als u een armatuur met lamp koopt, heeft u direct alles voor uw inbouwspot in huis.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste inbouwspot?

Het kiezen van de juiste inbouwspots doet u door rekening te houden met de volgende punten: de ruimte waar u de spot plaatst, de plaats van de spot in het plafond, de soort armatuur, de ideale lichthoek, keuze tussen geïntegreerd of niet en natuurlijk of u wilt dat u deze kunt dimmen of niet. Op zoek naar een inbouw led spot? Deze vindt u voordelig op 123led.nl.

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een inbouwspot?

Het is van belang om rekening te houden met de inbouwhoogte. Niet alleen moet de spot hier in passen, maar er moet ook genoeg ruimte zijn in het plafond voor hitte en lucht om zich te verspreiden. Verschillende inbouw led spots hebben een andere inbouwhoogte, houdt hier rekening mee tijdens uw aankoop.

Wat kost een inbouwspot?

Inbouwspots verschillen in prijs. Losse armaturen kosten vaak tussen de 5 á 10 Euro. Led spots met armatuur koopt u bij ons voor prijzen tussen de 10 en 30 Euro. Op 123led.nl vindt u inbouw led spots van diverse A-merken zoals Philips en ons 123led-huismerk.

Waar koop ik een inbouwspot?

Inbouwspots koopt u voordelig op 123led.nl. Hier koopt u led spots van bekende merken als EcoDim, Philips, Calex en ons 123led-huismerk. Met ons huismerk betaalt u weinig voor kwalitatief hoogwaardige led spots. Bovendien is vandaag besteld, morgen al in huis.
 

Wilt u meer weten over ons assortiment inbouwspots? Of heeft u vragen over de andere soorten led verlichting in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.