123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Z-Wave (Plus)

De goedkoopste Z-Wave producten voor Smart Home bij 123led

Bestel goedkoop Smart Home producten die werken op het Z-Wave (Plus) protocol. Hieronder ziet u ons ruim assortiment aan slimme Z-Wave producten. Zo vindt u op eenvoudige wijze de smart home artikelen die u zoekt. Maakt u gebruik van een ander communicatieprotocol? Kijk dan hier voor een overzicht. Vandaag besteld, is morgen in huis

1 - 0 van 0

Smart Home producten via Z-Wave (Plus)

Bij ons vindt u een ruim assortiment van producten die werken op het Z-Wave (Plus) protocol. Er zijn meerdere merken die via dit protocol werken, waardoor u eenvoudig Smart Home producten van verschillende merken met elkaar kunt laten samenwerken. Lees hieronder meer over het Z-Wave (Plus) protocol of bestel hierboven direct het artikel dat u zoekt.

Wat is Z-Wave (Plus)?

Z-Wave (Plus) is een communicatieprotocol. Dat betekent dat twee of meer apparaten dit als taal gebruiken om te communiceren. Z-Wave (Plus) is ontwikkeld voor het gebruik van domotica waardoor het op een aantal vlakken verschilt van andere protocollen. Het protocol is een gesloten protocol wat inhoudt dat er geen wijzigingen mogen worden aangebracht door fabrikanten. Hierdoor werkt elk Z-Wave (Plus) apparaat met elk ander Z-Wave (Plus) apparaat.

Verschil tussen Z-Wave en Z-Wave Plus

Z-Wave Plus is een nieuwere versie van het Z-Wave protocol. De grootste verschillen zijn een hogere datasnelheid, een groter bereik, en een langere levensduur van de batterij. Z-Wave Plus is volledig backwards compatible. Dit houdt in dat Z-Wave Plus ook te gebruiken is met producten die nog met het oudere Z-Wave werken.

 
Het verschil tussen Z-Wave en Z-Wave Plus
Specificaties Z-Wave Z-Wave Plus
Datasnelheid 100 kb/s 250 kb/s
Bereik 100 m 150 m
Energieverbruik - 67% lager

Verschil tussen Z-Wave (Plus) en andere protocollen

Het grootste verschil zit in het gebruik van frequenties. Waar protocollen zoals wifi en bluetooth gebruik maken van een drukbezette frequentie van 2,4 GHz, ligt dit bij Z-Wave (Plus) rond de 900 MHz. Hierdoor is er vrijwel geen sprake van wederzijdse storing en kan het Z-Wave (Plus) signaal beter door obstakels zoals muren en plafonds heen. De keerzijde is een lagere datasnelheid, maar omdat Z-Wave (Plus) bedoeld is voor het versturen en ontvangen van kleine hoeveelheden data zoals opdrachten, is dit meestal geen probleem en dit garandeert bovendien ook een laag energieverbruik. Daarnaast is Z-Wave (Plus) een mesh netwerk. Dit houdt in dat het signaal van apparaat naar apparaat wordt doorgegeven. Hierdoor is in de praktijk het bereik binnenshuis vaak groter.

Welke slimme apparaten zijn met Z-Wave (Plus) te gebruiken?

Dit verschilt per merk en per apparaat. Zo zijn er smart home producenten die hun producten voornamelijk met één of een aantal protocollen laten werken. Zo heeft Fibaro zeer veel producten dat met Z-Wave (Plus) werkt. Er zijn echter ook producten die maar met één protocol te gebruiken zijn. Denk hierbij aan slimme camera's. Deze zijn vrijwel altijd afhankelijk van wifi.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is Z-Wave Plus?

Z-Wave Plus is een protocol dat ervoor zorgt dat slimme apparaten die op hetzelfde protocol werken, met elkaar kunnen communiceren. Net zoals sommige apparaten werken via wifi (Tuya) of bluetooth. Zo kunt u bijvoorbeeld slimme verlichting met elkaar laten samenwerken.

Hoe werkt Z-Wave?

Z-Wave gebruikt radiogolven om te communiceren tussen verschillende slimme apparaten. Z-Wave verbruikt minder energie dan wifi en heeft een groter bereik dan bluetooth. Het werkt in de frequentieband rond de 900 MHz. Met het gebruik van Z-Wave heeft u vaak een hub nodig die verbinding maakt met het internet.

Wat is beter, Zigbee of Z-Wave?

Dat is net wat u op het moment nodig heeft. Met Z-Wave heeft u meer bereik, een stabielere verbinding en betere compatibiliteit. Z-Wave is echter wel duurder, dus mocht u een goedkopere optie willen, is Zigbee misschien beter geschikt. Zigbee heeft alsnog een grote compatibiliteit.
 

Heeft u nog vragen over het Z-Wave Plus protocol? Of komt u ergens anders niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.