123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL buis 90 cm G13/T8

Led T8 TL buis van 90 cm kopen?

Bekijk hier ons assortiment led TL van 90 cm lang met G13 fitting, ook bekend als T8 buis. Deze buizen kunnen in een passend led TL armatuur worden geplaatst. Deze buizen worden zonder starter geleverd, maar deze kunt u los meebestellen. Filter op merk, kleurtemperatuur, lichtopbrengst, lichtkleur en het aantal lumen per watt om de juiste led TL buis te vinden.

 

1 - 9 van 9

Bestel voordelig een led TL buis G13/T8 van 90 cm

Bij ons vindt u G13/T8 led TL buizen van 90 cm van onder andere ons 123led huismerk en Philips. Deze TL buizen zijn te gebruiken voor ruimtes zoals winkels en kantoorpanden. Lees hieronder meer over ons assortiment led TL buizen met G13 fitting of bestel hierboven direct de TL buis die u nodig heeft.

Philips led TL buizen vs. Philips Master led TL buizen

In ons assortiment ziet u onder andere Philips Master TL buizen te koop staan. Om er zeker van te weten of deze TL buizen geschikt zijn voor u, is het handig om te weten wat de Philips Master serie inhoudt en hoe het verschilt met de normale Philips TL buizen.

 

De normale Philips TL buizen zijn eventueel te gebruiken voor thuis, in bijvoorbeeld uw keuken. Philips Master TL buizen zijn echter led verlichting speciaal voor zakelijk gebruik gemaakt. Deze buizen worden gebruikt op plekken zoals winkels, ziekenhuizen, stations en kantoorpanden. Op dit soort plekken branden TL buizen langer dan thuis en hier zijn de Philips Master led TL buizen speciaal voor gemaakt. Deze led lampen hebben dus bijvoorbeeld een langere levensduur.

Voordelen Philips Master led TL buizen

De Philips Master lijn brengt enkele voordelen met zich mee. Allereerst hebben de led TL buizen van de Philips Master serie een langere levensduur. Deze led TL buizen worden namelijk veel gebruikt voor zakelijk gebruik en in bijvoorbeeld bedrijfspanden branden de lampen langer dan thuis. Hier hebben ze dus rekening mee gehouden.

 

Daarnaast leveren de Philips Master led TL buizen knippervrije prestaties. Sommige led TL buizen flikkeren. Dit hoeft niet altijd (bewust) met het oog op te vallen, maar dit heeft wel effect op uw ogen en concentratie.

 

Verder hebben deze led TL buizen een minimale energieverbruik. Hierdoor bespaart u jaarlijks op uw energierekening.

Specificaties G13/T8 led TL buis 90 cm

De led TL buizen met G13 fitting in ons assortiment beschikken over een hoop verschillende specificaties. Om tot de juiste beslissing te komen leggen we hieronder een aantal specificaties uit, zodat u weet wat ze betekenen en wat u dus precies nodig heeft.

CRI-waarde

CRI staat afgekort voor Coloring Rendering Index. In het Nederlands staat het ook wel bekend als kleurweergave-index. Dit meet in hoeverre kleuren in het licht van een lamp er natuurlijk blijven uitzien. De CRI-waarde wordt uitgedrukt in CRI/Ra. Meestal wordt het aangeraden om een minimale CRI-waarde te hebben van 60. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de ruimte waarin u een lamp plaatst. Bij Ra60 zien de kleuren er redelijk natuurlijk uit. Als u echter een showroom heeft wordt het aangeraden om een CRI-waarde van (minimaal) 90 te hebben. De kleuren zien er dan uitstekend uit.

Beschermingsniveau

Met beschermingsniveau wordt bedoeld of een lamp alleen geschikt is om binnen te gebruiken of dat de lamp ook buiten gebruikt kan worden. De waardes worden uitgedrukt in IP, gevolgd door 2 cijfers. Het eerste cijfer heeft betrekking op de bescherming tegen het indringen van voorwerpen en stof. Het tweede cijfer geeft de beschermingsgraad voor water aan. De laagste waarde is IP20. Deze is alleen aanraakveilig en is niet beschermd tegen vocht of stof. IP23 is ook alleen geschikt voor buiten gebruik. IP44, IP54, IP65, IP67 en IP68 is geschikt voor gebruik buiten, waarbij de IP67 zelfs tijdelijk ondergedompeld kan worden in water en de IP68 kan voor onbepaalde tijd onder water gebruikt worden.

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur is wellicht een van de belangrijkste specificaties van een lamp. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en geeft aan wat voor soort lichtkleur er wordt verspreid in een ruimte. In ons assortiment vindt u onder andere de kleurtemperaturen 4000K en 6500K. 4000K staat gelijk aan een helder witte kleur en 6500K staat gelijk aan een koud witte lichtkleur.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een G13 fitting bij een led TL buis?

Een G13 fitting is eigenlijk een T8 tl buis met een diameter van 28 mm. De reden dat het een G13 fitting heet, is omdat de 2 pinnen van de TL buis 13 mm uit elkaar staan.

Kan een T8 led TL buis vervangen worden door een T8 led TL buis?

Dit kan. Het is overigens wel belangrijk om goed te kijken naar het soort TL buis wat u (wilt) gebruik(en). Conventionele TL buizen kunnen vervangen worden door led TL buizen zonder starter. Gebruik hiervoor een dummystarter of overbrug handmatig de standaardstarter. Hoogfrequentie TL buizen kunnen ook vervangen worden door led TL buizen. Let wel op dat hier specifieke led buizen voor zijn. Een gewone led TL buis kan hier niet voor in de plaats komen.

Wat is het verschil tussen een T5 en T8 TL buis?

Het verschil zit het hier in de diameter van de TL buis. Een T5 TL buis heeft een diameter van ongeveer 1,5 cm, terwijl een T8 TL buis een diameter heeft van ongeveer 2,5 cm.
 

Heeft u nog vragen over ons assortiment of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.