123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL buis 120 cm G13/T8

Led T8 TL buis van 120 cm kopen?

Een nieuwe led TL buis voor uw TL armatuur kopen? Kies dan voor onze led TL buizen van 120 cm lang met G13 fitting. Dit type buis wordt ook wel T8 genoemd. Op deze pagina vindt u ook een geschikte starter. Filter op merk, kleurtemperatuur, lichtopbrengst, lichtkleur en het aantal lumen per watt om snel en eenvoudig een led TL buis naar wens te vinden.

 

Goedkoop een T8/G13 led TL buis van 120 cm bestellen

Verlicht uw bedrijfspand met behulp van led TL buizen. Lees hieronder meer over de T8/G13 led TL buizen of bestel hierboven direct de buizen die u nodig heeft. Graag grote aantallen bestellen? Vraag dan een offerte aan.

Wat is een T8 of G13 led TL buis van 120 cm

Een led TL buis heeft twee benamingen: G13, T8. Waar staat dit precies voor, we leggen het uit. Het is gelukkig erg simpel, beide termen staan namelijk voor dezelfde type led TL buis. Deze led TL buizen hebben namelijk een diameter van 28 mm en twee pinnen die 13 mm uit elkaar staan. De buizen op deze pagina zijn allemaal 120 cm lang.

Het kiezen van de juiste T8/G13 120 cm led TL buis

Bij het kiezen van de geschikte led TL buis kunt u op deze pagina gebruik maken van een filter, zodat de juiste buis overblijft. Bij ons vindt u de volgende filters:

  • Lichtopbrengst: dit wordt uitgedrukt in lumen (l) en het geeft aan hoeveel licht de TL balk verspreidt. Des te hoger de waarde is, des te meer licht de led TL buis verspreidt. Hierdoor heeft u minder led TL buizen nodig om een ruimte van licht te voorzien.
  • Kleurtemperatuur: dit wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en het geeft aan of de led TL buis een warme of koude lichtkleur verspreidt. De schaal varieert tussen de 6500K (koud wit) tot en met 1800K (warm wit).
  • Lichtkleur: dit staat in verhouding met de kleurtemperatuur. De lichtkleur van een TL buis verschilt tussen warm wit (1800K) of koud wit (6500K).
  • Lumen per watt: dit is een manier om de energie-efficiëntie van een TL balk uit te drukken. Hiermee wordt gekeken naar de lichtopbrengst per verbruik en dit maakt het mogelijk om TL balken die andere wattages hebben toch met elkaar te kunnen vergelijken.

Is 120 cm toch niet de juiste lengte? Bekijk dan onze andere G13/T8 led TL buizen.

Led TL buis starter gebruiken

Dankzij een starter is het mogelijk dat een led TL buis gaat branden zodra de lichtschakelaar wordt gebruikt. Heeft u al conventionele TL buizen hangen en wilt u deze vervangen door een led TL buis? Dan heeft u hiervoor een led starter nodig die u moet plaatsen in of aan de armatuur. Bij sommige led TL buizen ontvangt u meteen een starter, bij sommige moet u deze er individueel bij kopen.

T8/G13 led TL buis van 120 cm vervangen

Het vervangen van een TL buis kunt u zelf doen. De basisstappen voor het vervangen van een TL buis zien er als volgt uit:

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Draai de TL buis een kwartslag, zodat deze uit de armatuur verwijdert kan worden.
  3. Vervang de oude starter met een led starter als dit nodig is.
  4. Draai de nieuwe led TL buis in de armatuur. Dit doet u door deze een kwartslag te draaien totdat deze vast zit.

Hier heeft u wel wat technische kennis voor nodig. Vaak moet een TL buis niet alleen vervangen worden, maar moet u ook een led starter installeren. In sommige gevallen is het daarom makkelijker en goedkoper om meteen een led TL buis met armatuur aan te schaffen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik een TL buis vervangen door led?

Het is mogelijk om een TL buis te vervangen met een led TL buis. Deze kunt u bij 123led.nl kopen met of zonder armatuur. Indien u al een armatuur heeft hangen, kunt u met behulp van een led starter dit armatuur gebruiken om uw led TL buis in te plaatsen.

Wat kost een led TL buis per uur?

Hoeveel het kost om een led TL buis te laten branden, ligt aan de energieprijs en het aantal Kw/h dat de buis verbruikt. Over het algemeen verbruiken led TL buizen 50% minder energie dan conventionele TL buizen. Gebruik de besparingscalculator op 123led.nl om eenvoudig te achterhalen hoeveel u bespaart per jaar.

Heb ik een starter nodig bij een led TL buis?

Indien u gebruik maakt van een conventioneel armatuur is het nodig om de starter te vervangen met een led starter. In sommige gevallen wordt deze automatisch meegeleverd met de led TL buis.
 

Heeft u vragen over onze G13/T8 120 cm led TL buizen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.